Ponta, traduce raportul verbal pe MCV: Au spus "Da, apreciem, s-au facut progrese"

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 16:58
1326 citiri
Ponta, traduce raportul verbal pe MCV: Au spus "Da, apreciem, s-au facut progrese"
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, ca prezentarea verbala facuta de Comisia Europeana in grupul de lucru privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) a fost "extrem de pozitiva" la adresa Romaniei.

Prim-ministrul a afirmat ca CE si statele membre au apreciat progresele facute de tara noastra in toate directiile. "Pozitia Comisiei si a statelor membre a fost extrem de pozitiva, ca Romania a facut progrese in toate benchmark-urile si in toate directiile", a declarat Ponta pentru Digi 24, citat de Mediafax.

Guvernul nu si-a facut temele: CE spune ca planul pentru banii comunitari e incoerent

"Prezentarea in plen s-a referit, destul de pe larg, la Romania, spunandu-se ca s-au inregistrat progrese evidente in lupta anticoruptie, a fost laudata numirea noilor sefi la Parchet, procesul de pregatire, de implementare a Codurilor. Si s-a atras atentia ca va ramane Comisia in continuare atenta, pe procesul de modificare a Constitutiei. Dar, pe toate punctele, cele sase tari, intre care, atentie, si Olanda, care au luat cuvantul, ca nu au vorbit toate, toate au spus 'Da, apreciem, s-au facut progrese, sa se pastreze ritmul'. Un pic mai lunga a fost discutia pe Bulgaria, dar, ma rog, nu este treaba noastra, ca sa zic asa", a mai spus premierul.

Mark Gray (CE): Prezentarea CE in cadrul MCV nu a fost un miniraport

Pe de alta parte, Mark Gray, purtator de cuvant al CE, a spus ca CE a analizat trendul evolutiilor din ultimele sase luni, dar nu a comentat asupra unui caz individual sau a unei nominalizari individuale.

Intrebat daca prezentarea orala catre Consiliu a facut vreo referire la faptul ca autoritatile romane nu au respectat procedura recomandata de CE in nominalizarea sefilor de la parchetul general si de la Directia Nationala Anticoruptie, Mark Gray a raspuns: "Ceea ce am facut a fost sa ne uitam la proces si la proceduri, nu am comentat un caz individual si o nominalizare individuala. Am analizat trendul evolutiilor din ultimele sase luni, fara a discuta vreun caz specific".

"Prezentarile verbale ale CE catre grupul de lucru privind MCV de pe langa Consiliul UE reprezinta un exercitiu de rutina, care are loc o data la sase luni, nu sunt minirapoarte si nu contin evaluari politice sau recomandari", a precizat el.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta MCV, #Ponta Romania laudata MCV, #Ponta MCV CE , #premier