Ponta: TVR e postul Opozitiei. Tanase venea mereu la mine in birou sa-mi spuna cat de mult ma iubeste

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 10:40
5447 citiri
Ponta: TVR e postul Opozitiei. Tanase venea mereu la mine in birou sa-mi spuna cat de mult ma iubeste
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta sustine ca TVR are un buget cat toate bugetele televiziunilor comerciale la un loc si ca de fapt este dominat de figurile Opozitiei, care sunt mereu invitate la emisiuni. Despre presedintele TVR, Stelian Tanase, seful Executivului sustine ca vine la Palatul Victoria "sa-mi spuna cat de mult ma iubeste".

"Domnul Tanase a venit de multe ori la mine in birou sa-mi spuna cat ma iubeste, cat ma sustine. Iar eu i-am spus sa nu vina la mine in birou. Stelian Tanase m-a asigurat de sprijinul sau, cand a fost propus de PNL si apoi s-a rupt USL. Iar el m-a asigurat de sprijinul sau, dar eu i-am spus ca nu am nevoie. I-am zis sa fie atent la pierderile TVR. Mi-a cerut sa marim taxa radio-TV, dar am spus nu", a declarat Victor Ponta, joi, la Romania TV.

Seful Executivului a facut o comparatie intre banii postului public si situatia de pe piata televiziunilor comerciale. "Televiziunea publica are un buget anual in jur de 150 de milioane de euro anual, deci mai mare decat toate celelalte posturi comerciale generaliste la un loc", a subliniat Victor Ponta.

Premierul a precizat ca datoriile TVR sunt in continua crestere. "Cand am verificat ultima data cifrele, domnul Tanase nu a facut decat sa mareasca datoria. Nu ma mai suporta de cand a venit la mine si mi-a cerut sa marim taxa radio si eu i-am zis ca nu.

A mai venit ca sa platim de la Guvern datoriile pe nu stiu ce campionate de fotbal si i-am spus ca nu putem plati din bani publici", a continuat Victor Ponta.

Seful Guvernului a parut a-l ironiza pe presedintele TVR, vorbind de "fiarele" care apar la televizor si care isi folosesc forta mediatica pentru a cere diferite lucruri.

"Avem de multi ani personaje media care sunt fiare pe ecran, iar apoi vin la tine si-ti zic 'putem sa o rezolvam'. Eu le raspund mereu 'nu, nu avem ce rezolva'. Cred ca mass-media e mass-media, iar Guvernul e guvern", a spus Victor Ponta.

Premierul a insistat ca nu face presiuni politice asupra conducerii TVR, aratand ca Stelian Tanase e garantul independentei TVR in perioada electorala. "Sunt convins ca domnul Tanase va asigura independenta postului pana la alegeri. Nu am facut presiuni la TVR, nici asupra domnului Tanase si nici asupra domnului Nistorescu, fiindca ii stiu ce fel de oameni sunt si ca nimeni nu-i poate influenta".

Premierul s-a aratat insa nemultumit de faptul ca TVR a devenit un post "al Opozitiei".

Stelian Tanase, despre presiunile politice de la TVR: Cine a sunat a ramas cu telefonul in mana (Video)

"Oricum, TVR e postul Opozitiei, fiindca acolo sunt invitati mereu domnul Basescu, domnul Iohannis, doamna Monica Macovei... mai ramane si doamna Udrea sa fie invitata. E foarte bine ca sprijina Opozitia, dar e prost ca platim toti pentru ea. Se putea si cu bani mai putini", crede Victor Ponta.

Presedintele-director general al TVR a fost audiat miercuri in Camera Deputatilor. El le-a spus parlamentarilor ca a primit telefoane prin care i s-a cerut in mod direct, "cu nume si prenume" sa ii scoata din grila pe Sorin Avram si pe Cornel Nistorescu.

"In momentul in care mi s-a cerut de catre domnul Cornel Calota sa iau aceste masuri, am decis sa ies public si sa spun", a declarat Stelian Tanase.

El a precizat ca, dupa ce a facut publice aceste practici, presiunile au incetat, dar nu este exclus sa reapara. In acest context, el s-a declarat hotarat sa asigure independenta televiziunii publice, avertizand ca, daca situatia se va mai repeta, va spune public.

"Eu cred ca dupa alegeri voi fi izgonit. Pana atunci eu voi asigura independenta TVR, nu voi ceda la presiuni. Voi iesi in presa si voi face scandal daca se vor mai face presiuni asupra mea", a conchis directorul general al TVR.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta TVR Stelian Tanase datorii, #Ponta TVR Stelian Tanase opozitie, #Ponta Tanase TVR buget , #premier
Comentarii