Ponta: Un ambasador nu ne da sfaturi cum sa ne facem Constitutia

Joi, 07 Februarie 2013, ora 16:09
3342 citiri
Ponta: Un ambasador nu ne da sfaturi cum sa ne facem Constitutia

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca nu il intereseaza opiniile omologului sau maghiar despre subiectul arborarii steagului secuiesc, precizand si ca un ambasador "nu ne da sfaturi si indicatii cum sa facem Constitutia".

"Nu cred ca vreun ambasador ne da sfaturi si indicatii cum sa facem Constitutia. Lucrurile care tin de diplomatie se rezolva de Ministerul Afacerilor Externe. Problemele de legislatie interna sunt problemele noastre. Nu ma intereseaza opiniile prim-ministrului Ungariei pe tema asta.

Cred ca aceasta provocare are legatura cu alegerile si cu situatia politica din Ungaria si nu imi face deloc placere si mi se pare incorect ca Romania sa fie folosita ca subiect in alegerile interne din tara vecina", a spus Victor Ponta.

Acesta a subliniat ca nu discuta cu secretarii de stat din Guvernul maghiar, facand referire la secretarul de stat din MAE al Ungariei, Nemeth Zsolt, ci discuta cu prim-ministrul Ungariei "cand sunt probleme de Guvern".

"Nu vreau sa cadem in capcana de a cadea in batalia politica din Ungaria. Termenul 'obranzicii' a fost foarte bine inteles, chiar daca nu e diplomatic", a mai aratat premierul Ponta.

Ponta raspunde Ungariei in scandalul drapelului secuiesc: Nu acceptam obraznicii (Video)

Secretarul de stat din MAE al Ungariei, Nemeth Zsolt, a cerut marti arborarea steagului Tinutului Secuiesc in Ungaria, in replica la faptul ca maghiarii din Transilvania ar fi supusi unei agresiuni simbolice. In replica, prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis secretarului de stat maghiar ca nu accepta "obraznicii".

Corlatean despre arborarea drapelului secuiesc: Nu acceptam simboluri care trezesc nostalgii

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a intervenit miercuri seara in scandalul legat de arborarea drapelului secuiesc in Ungaria, precizand ca este necesar sa-si exprime dezacordul, intrucat nu sunt acceptabile "simbolurile ce trezesc nostalgii".

Nu in ultimul rand, ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkar Fuzes, a afirmat ca Ungaria sustine cererea maghiarilor din Romania, de a oficializa Tinutul Secuiesc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta sfaturi ambasador Ungaria, #Victor Ponta scandal steag secuiesc, #Ponta ambasador Ungaria Bucuresti , #premier