Ponta: Vesti bune in economie, dar nu e suficient pentru a sta linistiti (Video)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 15:03
2804 citiri
Ponta: Vesti bune in economie, dar nu e suficient pentru a sta linistiti (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat ca, desi exista vesti bune in economie in primul trimestru al acestui an, nu este inca suficient "pentru a sta linistiti".

"Sunt vesti bune, ne-am incadrat in reducerea deficitului bugetar, chiar cu o mica economie, ne incadram, se pare dupa primele estimari, si in cresterea economica pe care am luat-o in considerare la constructia bugetului, agreata cu partenerii nostri internationali", a spus premierul la inceputul sedintei de Guvern, vorbind despre rezultate economice din primul trimestru.

Premierul a punctat ca cresterea economica consemnata anul trecut, de 0,7%, este cea mai mare din regiune, indicand faptul ca aveam o situatie mai buna comparativ cu cea a tarilor din Europa, "dar nu atat de buna incat sa stam linistiti".

Victor Ponta a amintit, la capitolul rezultatele bune, reducerea deficitului comercial la cel mai scazut nivel din ultimii zece ani si cresterea productiei industriale.

De asemenea, el a precizat ca exista un "buffer", rezerva la Ministerul Finantelor pentru finantarea datoriilor ajunse la scadenta, de 6,2 miliarde de euro, precum si rezerva de la Banca Mondiala, astfel incat nu exista nicio problema in achitarea transelor catre FMI.

"Va dau aceste cifre pentru a intelege ca sunt lucruri bune, dar nu este suficient ca sa stam linistiti."

Desi incasarile la buget (TVA, accize) au crescut cu 10%, potrivit prim-ministrului, au existat scaderi importante la impozitul pe profit.

"Sunt firme care nu mai au finantare si trebuie sa le ajutam, dar sunt si firme care fraudeaza statul", a afirmat Ponta, adaugand ca va fi modificata Legea insolventei pentru a-i ajuta pe cei corecti.

Premierul a vorbit si despre situatia Transgaz si Hidroelectrica.

"Asteptam finalizarea listarii Transgaz, semnele arata o supratranscriere. Hidroelectrica e pe profit in sfarsit, speram sa iasa din insolventa", a spus Ponta

Potrivit premierului, pentru angajatii de la Mechel, ANAF elibereaza miercuri 4,8 milioane de euro pentru plata salariilor.

In privinta Oltchim, Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat ca salariile angajatilor vor fi platite integral pana la sfarsitul lunii aprilie, iar saptamana viitoare va fi discutata OUG 116, pentru onorarea drepturilor ce revin din contractul colectiv de munca privind platile colective.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Ponta economie, #crestere economica, #oltchim , #premier