Ponta vrea amnistie si pentru mamele cu indemnizatii ilegale: E incorect sa le ceri bani inapoi

Vineri, 01 August 2014, ora 13:42
4901 citiri
Ponta vrea amnistie si pentru mamele cu indemnizatii ilegale: E incorect sa le ceri bani inapoi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca, alaturi de pensionarii care au primit pensii ilegale si sunt cercetati acum de DNA, in proiectul de lege ce ar urma sa le ofere amnistie vor fi incluse si mamele care au primit indemnizatii calculate gresit, mai mari, si care au fost chemate dupa mai multi ani sa returneze banii.

Ponta a mers vineri in inspectie la Spitalul Pantelimon din Capitala, unde a verificat stadiul lucrarilor de modernizare. Prim-ministrul a discutat cu jurnalistii despre banii primiti de pensionari si mame, dar si cu oamenii simpli, care l-au asteptat la iesirea din unitatea medicala pentru a-i prezenta dificultatile cu care se confrunta.

Intrebat de reporteri ce se va intampla in cazul mamelor care, aflate in concediu de maternitate, au primit indemnizatii mai mari, acestea fiind calculate gresit, iar acum au fost chemate de Curtea de Conturi sa returneze banii, premierul a spus ca, la fel ca pensionarii cercetati de DNA, ele vor primi amnistie. Ponta a mentionat ca e vorba despre o amnistie fiscala, nu penala.

"Curtea de Conturi, nu Guvernul, s-a trezit acum ca 12.000 de mame trebuie sa dea bani inapoi de acum 5,4,3 ani...mie mi se pare o interpretare gresita, dar ce sa zic, Curtea de Conturi nu e in subordinea Guvernului.

Ca si in cazul pensionarilor care sunt chemati sa dea inapoi bani pentru greseli ale functionarilor, in cazul acesta pregatim un proiect de lege prin care sa se spuna clar ca cine greseste de acum plateste.

Vor intra (in initiativa legislativa - n.red.) toate persoanele care au beneficiat de diverse forme de sprijin, care, din erori ale functionarilor, trebuie sa dea bani inapoi. Mi se pare incorect ca, dupa 5 ani, sa le ceri banii inapoi unor mame, bani pe care nu i-au furat sau i-au luat din casierie", a declarat Victor Ponta.

Amnistie pentru pensionarii cercetati de DNA

Ponta cere amnistie pentru pensionarii cu pensii ilegale: N-au facut-o sa se imbogateasca

In cadrul sedintei de Guvern de joi, premierul i-a cerut ministrului Muncii sa vina "cu o solutie de amnistie pentru pensionarii care au de dat bani inapoi", facand referire si la cei care s-au sinucis din cauza audierii la DNA, si a cerut un act normativ pentru pensionarii care ar trebui astfel sa returneze statului o parte din banii incasati.

"E vorba de un ajutor mic pentru cineva care a gresit, dar nu cred ca a facut-o ca sa se imbogateasca", a spus Victor Ponta.

Epidemie de sinucideri in Arges, in scandalul pensiilor ilegale

Trei pensionari s-au sinucis, in luna iulie, in judetul Arges, dupa scandalul declansat de o investigatie a DNA privind circa 800 de persoane care primesc ilegal pensii pe caz de boala.

DNA Pitesti a arestat 3 medici care lucrau cu Casa Judeteana de Pensii Arges si care sunt suspectati ca acordau pensii de sanatate contra unei mite.

O pensionara s-a sinucis dupa ce a fost audiata la DNA. Familia acuza procurorii

Potrivit procurorilor DNA, medicii au primit mita intre 100 si 200 de lei, dar si alimente, cosmetice si alte produse de la sute de persoane care voiau sa se pensioneze pe caz de boala sau care doreau prelungirea concediului medical peste 180 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta amnistie mame, #Ponta amnistie pensionari DNA, #amnistie mame indemnizatii , #indemnizatie mame