Ponta vrea cu orice pret ruperea coalitiei? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 10 Iulie 2015, ora 09:16
13189 citiri
Ponta vrea cu orice pret ruperea coalitiei? (Opinii)
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Am sentimentul acut ca Victor Ponta forteaza o criza majora a coalitiei, pe fondul celei deja provocate de votul UNPR in cazul MRU-SIE, dar cu mult mai grava, poate chiar letala.

Alta explicatie eu nu gasesc pentru desolidarizarea premierului Ponta de ordonanta salariilor demnitarilor anuntata joi seara: "Eu nu am fost de acord cu aceasta ordonanta. Eu miercuri am ajuns la Bucuresti si am aflat de ea. Eu i-am spus lui Gabriel Oprea, Rovanei Plumb si lui Eugen Teodorovici ca nu sunt de acord cu ea. Ei au zis ca e o discutie cu domnul Iohannis si nu am vrut sa ma bag.

Acum, vad ca domnul Dan Mihalache spune ca presedintele nu s-a bagat si eu il cred.

(...) Miercuri vom adopta o decizie prin care nu se mai maresc salariile demnitariilor decat in clipa in care se maresc la toti bugetarii. Sunt jocuri de 2 bani in care presedintele face ceva si apoi da vina pe altcineva".

Deci s-o luam babeste ca sa zic asa.

Trec peste atacul la Klaus Iohannis, care este deja in logica conflictului dintre premier si presedinte. Deci nu e nimic surprinzator ca Victor Ponta incearca sa ii creeze portretul unui oportunist preocupat doar de propriul buzunar pentru care ar fi dispus sa faca orice intelegere cu oricine.

Dar observ ca Victor Ponta ne vorbeste de tradare. Nu numai o tradare din partea lui Gabriel Oprea, care ar fi avut o intelegere obscura cu presedintele Iohannis pe salariile demnitarilor. Vad ca ii acuza implicit de acelasi lucru pe doi ministri PSD, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, care ar fi fost de acord cu ordonanta, desi ar fi stiut de opozitia premierului.

Mie imi vine greu sa cred asa ceva. Cu atat mai mult cu cat, spune seful cancelariei prezidentiale, chiar Victor Ponta a trimis la Presedintie in luna martie o propunere a noii grile de salarizare.

Deci ministrul Teodorovici stia ca e de bine. La fel si Rovana Plumb. Si probabil chiar Gabriel Oprea.

De altfel, Victor Ponta era in sediul Guvernului cand a fost adoptata ordonanta. Poate chiar in sala de sedinta, ca banuiesc ca nu l-au tinut la usa. Adica Victor Ponta le zice ministrilor PSD nu, nu, nu, iar ei, da, da, da dupa dl Oprea si dl Iohannis?

Rovana Plumb, care mi se pare culmea disciplinei de partid, sa se puna de-a curmezisul deciziei lui Victor Ponta? Straniu.

Cel mai rau din afacerea aceasta pica Gabriel Oprea, care, pe de-o parte, iata, a tradat si in chestiuni de guvernare, nu numai de siguranta nationala, iar pe de alta primeste integral si clocotit cartoful unei decizii care a enervat teribil nu numai bugetarii. Adica a decis pe cont propriu si in complicitate cu Klaus Iohannis. Neplacut tare tocmai pentru generalul care moare de grija interesului national!

Ba mai mult, Victor Ponta pare a-i da peste mana si anunta ca ordonanta va fi intoarsa in prima sedinta de guvern. Adica a lipsit pisica, soarecii au dansat pe masa, dar gata, s-a intors seful! Neplacut tare pentru un general, sincer.

Nu faci asa ceva cu un partener de care depinde guvernarea ta si care a pasit deja in lateral o data, decat daca vrei sa rupi caruta, parerea mea.

De ce s-o rupi? Pentru ca nu mai poti s-o tii oricum si stii asta. Stii ca nu poti sa te imparti intre Palatul Victoria si DNA, ca oricand poate veni un control judiciar, stii ca esti sub carantina externa si ca fiecare minut pe care-l petreci la guvernare inseamna erodare galopanta.

Si atunci macar s-o rupi artistic, nu ca un posibil infractor, ci ca un martir pe altarul unei cauze drepte: nu salariilor demnitarilor! Probabil ca mai bine de 24 de ore, timp in care dl Ponta n-a suflat o vorba despre ordonanta cu pricina, a avut timp sa afle cu cifre sociologice precise cat de mare este impactul cresterii salariilor demnitarilor si ce castig ii poate aduce disocierea.

Mai ales electoratul PSD va primi cu siguranta foarte bine acest martiraj al premierului si inca de unul singur, chiar impotriva propriilor ministri. Acelasi electorat care se va uita urat, urat de tot la principalul responsabil pentru ordonanta salariilor - generalul Oprea si al sau UNPR, vinovati de dubla tradare: si a premierului, dar si a electoratului de stanga.

Sa fi inceput lupta pe acest electorat intre PSD si UNPR? Mie asa imi miroase.

Daca dl Ponta va pleca bifand blocarea salariilor demnitarilor, lasa pe masa viitorului guvern un cosmar. A creat deja asteptarea majorarii salariilor in intreg sistemul bugetar. Ceea ce nu stiu cum ar fi posibil cand scade TVA de la 1 ianuarie. Oamenii insa asta au auzit, asta stiu ca voia Victor Ponta inainte ca dusmanii sa-l fi alungat ca sa nu faca bine "la popor". Nu?

Bombele au fost amorsate, nu are decat a astepta explozia lor in opozitie.

Asadar, e posibil ca dl Ponta sa-si pregateasca cel mai avantajos exit cu putinta nu numai pentru sine, ci si pentru partid in perspectiva anului electoral care vine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Victor Ponta salarii demnitari, #Ponta Oprea Iohannis , #premier
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Poza 79w3k5
79w3k5
rank 4
Îl cred că s-a operat cum l-am crezut pe Bombonel că s-a împuşcat.