Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta vrea inca o sesiune extraordinara, pe tema deciziei CCR pe referendum

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 15:35
1414 citiri
Ponta vrea inca o sesiune extraordinara, pe tema deciziei CCR pe referendum

Premierul Victor Ponta a anuntat, in sedinta de miercuri a Guvernului, ca a trimis presedintilor celor doua camere al Parlamentului o scrisoare in care propune convocarea unei sesiuni extraordinare in care sa coreleze toate textele de legi privind referendumul cu decizia Curtii Constitutionale.

Curtea Constitutionala a decis, in sedinta de marti, ca modificarile la Legea Referendumului sunt constitutionale.

Magistratii au stabilit, insa, ca, pentru a fi validat referendumul, trebuie sa se prezinte la vot jumatate plus unu din numarul de alegatori, iar ceea ce decide majoritatea dintre acestia se va aplica.

CCR: Referendumul pentru demiterea lui Basescu e valabil doar cu prezenta la vot peste 50%

Guvernul se angajeaza sa respecte decizia CCR privind Legea Referendumului

Guvernul Romaniei considera "fireasca" decizia CCR, potrivit careia trebuie sa se prezinte la vot jumatate plus unu din numarul de alegatori, pentru a fi validat referendumul. "Guvernul Romaniei considera fireasca decizia Curtii Constitutionale in cazul Legii referendumului si se angajeaza la respectarea acesteia", se arata intr-un comunicat al Guvernului

Demiterea presedintelui se va desfasura in baza Ordonantei de Guvern, nu a deciziei CCR

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a declarat ca referendumul se va desfasura in baza ordonantei de Guvern din 5 iulie, conform careia presedintele poate fi demis daca 50% plus unul dintre cetatenii care participa la scrutin voteaza impotriva lui Traian Basescu.

USL: Referendumul se va desfasura conform ordonantei de urgenta, nu pe baza deciziei CCR

Aceeasi pozitie a avut si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, care a precizat ca ordonanta de urgenta a Guvernului potrivit careia presedintele este demis cu majoritatea celor care se prezinta la urne se aplica la referendumul din 29 iulie, transmite Mediafax.

MAI: Presedintele va fi demis de majoritatea celor prezenti la vot, indiferent de prezenta

La randul lui, Liviu Dragnea a subliniat ca Guvernul a primit de la Parlament sarcina sa organizeze pe 29 iulie referendumul pentru demiterea presedintelui, astfel ca Executivul va respecta decizia CCR privind organizarea pebiscitului, insa CCR s-a pronuntat pe altceva.

"Decizia Curtii Constitutionale, care nici macar nu este redactata, nu tine loc de lege, de act normativ. Repet, proiectul de lege de la CCR va merge la Cotroceni, unde presedintrele interimar, in termen de 20 de zile, va hotari ori promulgarea legii ori retrimiterea la Parlament, pentru a pune in acord eventual proiectul de lege care a fost contestat la Curte si proiectul de lege de aprobare a OUG in vigoare.

Guvernul nu poate retrage ordonanta de urgenta pentru ca asta inseamna ca nu putem organiza referendumul si deja toate procedurile au fost declansate si sunt in curs de desfasurare", a accentuat Dragnea.

Noul presedinte al Senatului: Nu e oportuna o sesiune extraordinara pentru referendum

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a cerut premierului Victor Ponta sa anuleze OUG care stabileste ca presedintele este demis, la referendum, cu 50% plus unu din participantii la vot, ea subliniind ca CCR a stabilit ca seful statului nu poate fi demis decat cu majoritatea alegatorilor de pe liste, potrivit Mediafax.

Petru Filip: Vom face sesiune extraordinara dupa ce vom avea motivarea CCR pe referendum

Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat, miercuri, pentru Newsin, ca se va face o sesiune extraodinara privind legea referendumului in momentul in care Curtea Constitutionala va publica motivarea deciziei.

"Deocamdata am primit din partea Guvernului solicitarea de a convoca Senatul in sesiune extraordinara, dar nu exista, in acest moment, motivarea Curtii Constitutionale, asadar nu exista obiectul juridic", a precizat Filip.

De asemenea, el a explicat faptul ca, dupa ce CCR va publica motivarea, se vor reuni Birourile Permanente ale celor doua Camere pentru a stabili sesiunea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sesiune extraordinara lege referendum, #Ponta sesiune extraordinara Parlament, #CCR decizie Lege referendum , #premier