Ponta vrea management privat la CE Oltenia si sediul la Targu Jiu

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 19:26
2253 citiri
Ponta vrea management privat la CE Oltenia si sediul la Targu Jiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Targu Jiu, ca sustine infiintarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pe formula discutata pana in prezent si ca vrea management privat la aceasta companie, iar sediul sa se mute de la Turceni la Targu Jiu.

"In programul nostru de guvernare este mentionata si realizarea Complexului Energetic Oltenia si vom face toate demersurile pentru infiintare. Sediul Complexului Energetic Oltenia va fi la Targu Jiu, nu la Turceni, pentru ca municipiul Targu Jiu are infrastructura necesara functionarii unei astfel de companii. Vom veni in Gorj, in perioada imediat urmatoare, cu ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, pentru a fi discutate problemele din sectorul minier si energetic", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca nu vor mai exista numiri pe criterii politice la noua entitate economica, ci management privat.

In luna martie, Ministerul Economiei a anuntat ca noul Complex Energetic Oltenia, care va cuprinde actualele complexuri Turceni, Craiova si Rovinari, precum si Societatea Nationala a Lignitului Otenia, va fi functional incepand din luna mai a acestui an si va avea sediul la Turceni.

In data de 21 martie, Consiliile de Administratie ale celor patru companii care vor forma CE Oltenia au votat infiintarea noii companii.

"Tinand cont de aspectele legate de functionarea operativa, dar si de optimizarea activitatii de coordonare si conducere administrativa, sediul S.C.Complexul Energetic Oltenia S.A. va fi in judetul Gorj, in cadrul actualului Complex Energetic Turceni", se preciza intr-un comunicat al ministerului din 22 martie", a mentionat premierul.

"Reprezentantii ministerului spun ca infiintarea noii societati va contribui la consolidarea securitatii energetice a Romaniei si cresterea sigurantei in alimentarea consumatorilor finali; dezvoltarea durabila atat la nivel national dar si la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia; sustinerea lucrarilor de investitii aflate in derulare in cadrul societatilor componente, care sunt de circa un miliard de euro, din care 500 de milioane de investitii de mediu si 300 de milioane de euro investitii necesare in activitatea miniera", a completat acesta.

Dupa Hidroelectrica, CE Oltenia va fi al doilea mare producator de energie din tara.

Din planul Ministerului Economiei face parte si infiintarea unui alt complex energetic, in Hunedoara, care sa cuprinda cele patru mine viabile de huila din Valea Jiului si termocentralele Mintia si Paroseni.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern in fata FMI, ministerul va scoate la vanzare pachetele majoritare de actiuni la cele doua noi complexuri energetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Ponta managment privat CEO, #Ponta managment privat Complex Energetic Oltenia, #Ponta mutare sediu CEO, #Ponta sediu CEO Targu Jiu , #premier