Ponta rabufneste pe Twitter: Poate facem o pauza

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 19:50
3478 citiri
Ponta rabufneste pe Twitter: Poate facem o pauza
Foto: Twitter/Victor_Ponta

Premierul Victor Ponta a cerut ca in spatiul public sa nu mai existe mesajele de genul "economia se prabuseste", citand datele Bancii Mondiale referitoare la cresterea economica a Romaniei.

"Prognoza BM. Poate facem o pauza cu discursurile populiste si demagogice de genul 'economia se prabuseste!'", a scris pe Twitter Victor Ponta.

Premierul a fost criticat in repetate randuri de liderii Opozitiei pe aceasta tema. Cel mai recent atac a venit din partea prim-vicepresedintelui PNL, Catalin Predoiu.

Catalin Predoiu, despre "inselatoriile trade mark Ponta"

El a asustinut, intr-o postare pe blog, ca rata de crestere economica este una modesta, "scoasa cu greu de statistica". "Romania trebuie sa isi propuna o crestere economica ambitioasa, de 5% cativa ani la rand, pentru ca are atuurile necesare", a adaugat acesta.

Prognoza Bancii Mondiale

Banca Mondiala estimeaza ca economia romaneasca va creste cu 2,9% in acest an, dupa un avans de 2,6% in 2014, potrivit raportului Global Economic Prospects, publicat miercuri de institutia financiara internationala.

Prognoza Bancii Mondiale: Cat va creste economia Romaniei

In iunie anul trecut, Banca Mondiala prognoza un avans de 3,2% al economiei Romaniei in 2015.

BM a revizuit in scadere usoara, la 2,6%, estimarile privind cresterea economica inregistrata anul trecut de Romania, dupa ce, in octombrie 2014, institutia prognoza un avans de 2,7%.

Incetinirea economiei romanesti de la 3,5% in 2013 pana la 2,6% in 2014 va fi urmata, potrivit raportului elaborat de Banca Mondiala, de o accelerare a cresterii pana la 2,9% in acest an, urmata de un avans de 3,2% in 2016 si unul de 3,9% in 2017.

Avem crestere economica, dar mai mica decat s-a anuntat inainte de alegeri: Ce domenii au crescut PIB-ul

C.P.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Ponta crestere economica Banca Mondiala, #Ponta crestere economica BM, #crestere economica BM , #premier