Ponta vrea sa-i schimbe pe romani: Sa mancam mai multa vita si sa exportam porc

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 17:36
4166 citiri
Ponta vrea sa-i schimbe pe romani: Sa mancam mai multa vita si sa exportam porc
Foto: victorponta.ro

Romanii ar trebui sa consume mai multa carne de vita, iar carnea de porc sa fie exportata in China, unde piata a fost deblocata, a afirmat premierul Victor Ponta, considerand ca "mentalitatea consumatorului" se poate schimba prin efortul comun al Guvernului, opiniei publice si mass-media.

El a discutat, miercuri, pe aceasta tema cu unii dintre agricultorii prezenti la Targul international de produse agricole INDAGRA, dupa ce a vizitat toate staulele cu animale.

In cortul amenajat ca grajd pentru vaci, agricultorii i-au prezentat premierului diferite rase crescute pentru carne, inclusiv bovine renumite pentru carnea de calitate, si au aratat ca in Romania au fost importate rase superioare pentru productia de carne abia in urma cu cinci-sase ani.

Romania poate din nou sa exporte carne de porc in China

"Sa facem campanie ca, acum, porcii avem voie sa-i exportam in China, sa mancam noi mai multa vita. Ca sa-i schimbam pe romani de pe porc pe vita nu-i usor, sa stiti", le-a spus seful Executivului.

Ponta a reluat aceasta tema si la finalul vizitei, aratand ca exportul de carne creeaza si posibilitate de crestere a acestui domeniu.

"Imediat dupa vizita pe care am avut-o la Beijing, autoritatile din China si din Romania au lucrat impreuna si am primit raspunsul favorabil pentru deschiderea pietei Chinei, o piata uriasa, pentru productia romaneasca de carne de porc si bovine", a spus Ponta.

El a sustinut ca mentalitatea consumatorului unui anume tip de carne se schimba in timp si printr-un un efort conjugat al autoritatilor, opiniei publice si presei.

Marele pericol ascuns de carnea pe care o consumam

"Tine pana la urma nu doar de Guvern - ca nu doar Guvernul poate sa faca acest lucru - tine de opinia publica, de mass-media, sa incercam sa schimbam anumite lucruri care tin de mentalitatea de consumator. Faptul ca se consuma in special carne de porc si mai putin carne de vita e o chestiune care se schimba in timp si pe care putem s-o facem toti printr-un efort comun", a spus premierul.

Vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca piata din Rusia trebuie deblocata pentru exporturile de carne din Romania, asemeni celei din China, unde pot fi livrate din acest an bovine vii si produse din carne de porc.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta romani obiceiuri culinare, #Ponta romani porc vita, #Ponta romani mancare vita , #premier