Ponta: Vreau sa inauguram in 2013 conexiunea de gaze cu Republica Moldova

Marti, 07 Mai 2013, ora 15:05
1465 citiri
Ponta: Vreau sa inauguram in 2013 conexiunea de gaze cu Republica Moldova
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca doreste ca in 2013 sa fie inaugurata conexiunea de gaze cu Republica Moldova, el aratand ca domeniul energetic reprezinta o prioritate pentru Guvern si ca Romania are acum sansa de a deveni cu adevarat importanta pe harta energetica a regiunii.

Ponta a spus ca urmeaza trei momente extrem de importante in ceea ce priveste domeniul energetic: finalizarea proiectului Nabucco, investitiile in explorarile off shore si investitiile in transportul energiei, el aratand ca doreste ca in 2013 sa se inaugureze conexiunea de gaze cu Republica Moldova, urmand sa fie imbunatatita conexiunea de energie de inalta tensiune.

Ponta ii "baga in priza", de Paste, pe angajatii platformelor OMV Petrom si ExxonMobil

"Romania are sansa uriasa in acest moment, in acest an, in acesti ani de a fi intr-adevar importanta pe harta energetica a regiunii. Si urmeaza cateva momente extrem de importante: finalizarea proiectului Nabucco, investitiile in explorarile off shore - am fost nu intamplator in vinerea mare sa vad cu ochii mei ceea ce inseamna intr-u fel viitorul Romaniei din punct de vedere energetic - investitiile in transportul enegiei - anul acesta vreau inauguram, si ca un mesaj special pentru Republica Moldova - conexiunea de gaze, dupa aceea urmand sa imbunatatim conexiunea de energie de inalta tensiune", a spus Ponta.

Ponta: Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru noi sonde

Premierul declara, vineri, ca Romania ar putea deveni independenta energetic in cel mult zece ani, in urma exploatarii resurselor de gaze si de titei din Marea Neagra, precizand ca Petrom va investi peste 300 de milioane de euro pentru realizarea de noi sonde.

Companiile OMV Petrom si Exxon ar putea extrage anual 6,5 miliarde metri cubi de gaze naturale din perimetrul Neptun din Marea Neagra, potrivit estimarilor preliminare, cantitate care echivaleaza cu aproape jumatate din consumul anual actual al Romaniei, se arata intr-un comunicat al OMV Petrom transmis in 4 aprilie Bursei de Valori Bucuresti.

Cat gaz estimeaza OMV Petrom si Exxon ca pot extrage din Marea Neagra?

OMV Petrom produce anual circa 5 miliarde de metri cubi de gaze. Romania consuma anual aproximativ 14 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Cele doua companii exploreaza impreuna perimetrul Neptun din Marea Neagra. In luna februarie a anului trecut, cele doua companii au anuntat o descoperire semnificativa de gaze in urma forarii sondei Domino-1, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Victor Ponta conexiune gaze Moldova, #Victor Ponta energie Romania, #Victor Ponta gaze Marea Neagra, #gaze Marea Neagra , #premier