Ponta: Vreau sa stiu, cand ne trimitem copiii la scoala, ca nu ni-i omoara nimeni

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 19:07
1974 citiri
Ponta: Vreau sa stiu, cand ne trimitem copiii la scoala, ca nu ni-i omoara nimeni
Foto: Gov.ro

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Educatiei, Remus Pricopie, si celui de Interne, Radu Stroe, sa ia masuri pentru a preveni cazurile de violenta in scoli.

"Domnul ministru Pricopie, am vazut - nu stiu daca e o intamplare sau nu - iarasi avem cazuri de violenta in scoli. Vreau ca impreuna cu ministrul de Interne sa va uitati foarte atent, sa vedem ce se intampla. Poate fi vorba de accidente. Nu s-au mai intamplat lucruri rele in ultimul timp si nu ne-am mai preocupat la fel de mult.

Or, e un fenomen care nu cred ca se stinge vreodata. Vreau sa-l analizati impreuna cu ministrul de Interne si, daca e nevoie, din nou de masuri cat mai dure in acest sens, va rog sa veniti sa le luam. Mai ales ca trebuie sa incepeti pregatirea pentru Bac. (...) Din punctul meu de vedere, ca parinte in primul rand, cred ca violenta in scoli e cea mai mare problema. Vreau sa stiu cand ne trimitem copiii ca nu ni-i omoara nimeni, nu ni-i bate nimeni. Sigur, dupa aia sa si invete, dar in primul rand vreau sa stiu ca se intorc sanatosi acasa", a afirmat Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Bucuresti: Inca un elev injunghiat la scoala

Ministrul de Interne, Radu Stroe, l-a informat, la randul sau, ca de trei zile s-a trecut la elaborarea unui plan, practic, punctual, cu echipe mixte, jandarmerie si politie.

"Vom intra cu al treilea element in aceasta structura: politia locala, pentru ca primariile au in subordine scoli, au politie locala. Prin urmare, va trebui sa realizam aceasta mixtura, care sa ne asigure nu numai supravegherea dimineata la pranz si seara, dar si pe durata zilei, la o maniera care sa le atraga atentia celor care au ganduri rele", a spus Stroe.

Bucuresti: Elev injunghiat la scoala, de un coleg

Premierul l-a atentionat ca n-ar vrea sa se ajunga ca in America, sa fie omorati copiii in scoli.

"Tot ce putem sa facem - sa prevenim si sa sanctionam foarte dur. Cred ca e absolut necesar. Este o strategie care nu se termina, nu are un punct in timp in care ne declaram multumiti. De fiecare data trebuie sa fim pregatiti sa actionam", a adaugat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta violenta scoala, #elevi injungheati scoala, #prevenire violenta scoala, #Ponta masuri prevenire violenta , #premier