Premierul polonez: Acum incepe cea mai buna colaborare romano-polona

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 20:31
2195 citiri
Premierul polonez: Acum incepe cea mai buna colaborare romano-polona
Foto: News at Poland

Premierul polonez, Donald Tusk, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, alaturi de primul-ministru Victor Ponta, ca "abia incepe cea mai buna perioada de colaborare romano-poloneza", facand referire la sectorul energetic, militar, dar si cel al investitiilor.

Oficialul polonez a facut referire la intalnirea bilaterala cu premierul roman, care a avut loc vineri cu ocazia reuniunii de la Bucuresti a liderilor din 16 state membre UE, care solicita mentinerea fondurilor alocate in bugetul Uniunii pe politica de coeziune.

"Colaborarea militara este absolut ideala, Polonia si Romania colaboreaza cat de bine pot, dar vom colabora intens si asupra unor pasi pe care ii vom intreprinde impreuna - energetic, in domeniul bussines-ului, in domeniul investitiilor. Cea mai buna perioada de colaborare romano-polona abia incepe", a spus Tusk.

De asemenea, premierul Poloniei a subliniat miza intalnirii de la Bucuresti, respectiv mentinerea fondurilor alocate statelor membre in urmatoarea perioada bugetara.

"Avem foarte multe intalniri in Europa, discutam despre criza, despre cadrul financiar multianual, si cateodata unii cetateni se gandesc cate intalniri de genul acesta o sa mai fie fara niciun efect. Aceasta intalnire are o insemnatate cheie pentru dezbaterea pe tema politicii de coeziune. (...)

Am prelucrat astazi o strategie de promovare a politicii de coeziune, iar aceasta inseamna ca am elaborat o strategie pentru cresterea in UE, pastrand o disciplina financiara. Experienta Romaniei, a Poloniei, a multor altor state europene ne spune, intr-un cuvant, ca in Europa ambele teluri sunt astazi importante, deci responsabilitatea financiara si totodata cresterea", a sustinut Tusk.

Premierul polonez a mai precizat ca politica de coeziune reprezinta "motorul de crestere" economica al Uniunii Europene.

"Politica de coeziune, deci acele sute de miliarde de euro pe care le investim direct, de cele mai multe ori in infrastructura, este cel mai important instrument la dispozitia UE astazi pentru crestere. Este o crestere care nu ne aduce riscul instabilitatii financiare, deoarece fondurile cheltuite in aceasta politica de coeziune cer ca toate tarile sa aiba o disciplina financiara", a mai sustinut oficialul polonez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#colaborare romania polonia, #Victor Ponta Donald Tusk , #premier
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Colaborare fără vreo legătură autostradală, în vreme ce două de la