Premierul Ponta a fost dat in judecata. PNL i-a intentat trei actiuni in justitie (Video)

Joi, 05 Februarie 2015, ora 11:53
7097 citiri
Premierul Ponta a fost dat in judecata. PNL i-a intentat trei actiuni in justitie (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Partidul National Liberal anunta ca a depus, joi, trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri partiale.

"Partidul National Liberal a depus, astazi, trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti, in baza Legii contenciosului administrativ, prin care il cheama in judecata pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri partiale la nivelul functiilor de primari si presedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate si al mandatelor de parlamentari", se arata intr-un comunicat al PNL.

PNL, ultimatum pentru Guvernul Ponta: Alegeri partiale sau judecata (Video)

Prin aceste cereri de chemare in judecata, instanta este solicitata sa dispuna obligarea Guvernului sa respecte legislatia si sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale.

PNL a cerut la Cotroceni alegeri partiale si pierderea mandatelor de catre alesii care au migrat

"Din ratiuni politice, Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt).

PNL solicita interventia instantei si pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa fie respectate de catre Guvernul Romaniei si obligatiile legale in situatiile de dizolvare a altor doua consilii locale (din judetele Iasi si Arad) ", mai precizeaza comunicatul.

Guvernul, acuzat ca a incalcat legea: Multe mandate sunt vacante, dar nu au fost organizate alegeri partiale

Totodata, PNL cere Curtii de Apel Bucuresti sa stabileasca un termen in care Executivul sa fie obligat sa emita o hotarare de guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare partiale in colegiul uninominal nr.5, circumscriptia electorala nr. 18 - Galati (mandat vacantat de Dan Nica) si in colegiul uninominal nr. 15 circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti (mandat vacantat de Alin Petrache).

Liberalii sustin ca au cerut public, in mod repetat, organizarea de alegeri partiale, dar Victor Ponta a refuzat sistematic sa aplice legea.

In 23 ianuarie, presedintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis ca formatiunea pe care o conduce a cerut alegeri locale si parlamentare locale, dand astfel un ultimatum Guvernului Ponta.

Deputatul PNL a spus, dupa o sedinta a Biroului Politic organizata la Iasi, ca trebuie organizate alegeri partiale pentru functiile vacante de primar si de presedinte de consiliu judetean.

In plus, Alina Gorghiu a dat atunci un ultimatum de o saptamana pentru organizarea alegerilor, altfel PNL va actiona Guvernul in instanta: "Solicitam Guvernului sa organizeze alegerile partiale, in caz contrar vom actiona Guvernul in judecata. Dam Guvernului o saptamana ca sa fie organizata documentatia".

I.O.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Victor Ponta dat judecata, #PNL judecata Victor Ponta, #alegeri partiale Victor Ponta , #premier
Comentarii