Radu F. Alexandru (PDL): La Bruxelles, Victor Ponta va primi un ultimatum

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 16:54
4313 citiri
Radu F. Alexandru (PDL): La Bruxelles, Victor Ponta va primi un ultimatum
Foto: Adevarul

Vicepresedintele PDL, senatorul Radu F. Alexandru, considera ca vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles se va lasa cu avertismente dure la adresa acestuia, daca nu va respecta hotararile Curtii Constitutionale.

"Victor Ponta va trebui sa dea seama in fata oficialitatilor de la Bruxelles pentru evenimentele din ultima perioada. Interlocutorii ii vor da un avertisment, un ultimatum cat se poate de ferm pentru a respecta legea si Constitutia. Daca nu va respecta solicitarile, atat el, cat si partenerii lui, in special presedintele interimar, vor fi direct raspunzatori pentru noaptea lunga in care vor arunca Romania", a declarat vicepresedintele PDL pentru Ziare.com.

"Nu cred ca in istoria post-decembrista a Romaniei vreun prim-ministru a fost confruntat cu o situatie internationala atat de grava. Nici macar in perioada 'mineriadei'. Nici macar atunci nu a existat acest sentiment de cataclism, in care se urmareste acapararea in totalitate a puterii si desconsiderarea legii", a detaliat senatorul PDL.

"Acum, in ceasul al 12-lea, Ponta ar trebui sa dea dovada de bun-simt si respect fata de lege. Daca, si dupa ce se va intoarce de la Bruxelles, va continua sa se manifeste ca un plagiator care fura adevarul, va tara tara intr-o aventura iresponsabila", a avertizat Radu F. Alexandru.

Viviane Reding: Criza politica ameninta sansele Romaniei de a adera la Schengen

Premierul Victor Ponta se va afla miercuri si joi la Bruxelles pentru a explica oficialilor UE deciziile legislative controversate ale Parlamentului si Guvernului din ultima perioada. El se va intalni cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy si cu cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Radu Alexandru atac Victor Ponta, #Radu Alexandru Ponta Bruxelles , #premier