Restauratia celor 284 ai lui Felix (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 08 Mai 2012, ora 18:55
9546 citiri
Restauratia celor 284 ai lui Felix (Opinii)
Foto: presidency.ro

Guvernul Ponta a primit votul tuturor tradatorilor si mercenarilor care bantuie de ani de zile prin Parlament.

Ei sunt legati de o ideologie anume sau de doctrina unui partid cum sunt pasarile calatoare de o localitate anume. Cand au simtit ca vor avea de castigat mai mult votand Ponta, si-au lins scuipatul de pe moacele celor doi lideri USL si au pupat obrazul PSD.

Chiar si asa, insa, numarul mare al celor care au votat pentru Ponta depaseste oastea de stransura a traseistilor uneperisti, minoritatile si maghiarii la un loc.

Daca-i aduni pe toti cu care Ponta s-a inteles inainte de vot, inclusiv pe ostasii lui Oprea, tot mai raman vreo 10-15 pedelisti care trebuie sa fi "scapat" si ei cate o bila prin urna pentru Guvern. Ca sa nu aiba emotii nimeni.

Asta nu face decat sa intareasca suspiciunea unora care cred ca democrat liberalii, chiar daca nu au dorit sa intre in Opozitie, acum sunt cel putin multumiti cu actuala stare de lucruri. Pana la urma aveau de ales intre a pierde sigur si a-si mai da o sansa. Prin intrarea in Opozitie, PDL primeste o nesperata sansa de a supravietui alegerilor.

Cum se va intampla minunea? Simplu. Gafele, prostiile si erorile pe care Guvernul Ponta le va comite inevitabil. Bubele din spatele lui Ponta - Adrian Nastase si toata baroniada de la Oprisan pana la Mazare - si mai ales insistentele tot mai agresive ale lui Dan Voiculescu, pentru demiterea si trimiterea acasa a lui Basescu, vor construi ceea ce presedintele a numit deja marea restauratie a celor 322 de parlamentari din 2007.

Cum usor a si fost anticipat, presedintele s-a pozitionat din prima zi cat se poate de clar fata de noul Executiv - "va spun la ce m-as astepta la un guvern de Opozitie fata de mine". In opozitie, in eterna postura de victima a unui grup de interese care vrea raul Romaniei si se pregateste, de aceasta data, sa-si instaureze noua restauratie.

Asa au fost aruncate in joc deja toate conditiile viitorului razboi care va incepe intre Traian Basescu, Parlament, Felix Voiculescu si baronii din PSD - membrii noii coalitii care se pregatesc sa trimita Romania in negura istoriei:

"M-as astepta sa nu inceapa un proces de restauratie. Poate ca ne facem alte prioritati din cele ce trebuie facute. M-as astepta la o consolidare la ceea ce s-a intamplat in ultimii ani, la o izolare a institutiilor statului de partide, ma refer la parchete, la serviciile secrete, la ICCJ. Sunt castiguri extraordinare ca aceste institutii nu au mai fost niste anexe ale partidelor." - Traian Basescu, dupa depunerea juramantului membrilor Guvernului Ponta.

Au fost declarate premisele de la care se va declansa noul razboi. Oricat va incerca Ponta sa pastreze relatia constitutionala cu presedintele, Voiculescu nu va avea liniste pana nu il va trimite acasa inainte de vreme. Aceasta este ambitia cea mai mare a lui Felix, acesta e visul si sensul vietii sale.

Ori exact de aici isi va lua si Basescu puterea. Din vidul care va aparea in spatele lui Ponta. Incercand sa si-l faca prieten pe Ponta, pentru a-l expune si mai mult pe patronul antenelor, Traian Basescu ar putea da senzatia din cand in cand ca este cel mai de incredere partener pe care il va avea premierul.

Victor Ponta trebuie sa studieze rapid istoria relatiei lui Calin Popescu Tariceanu cu Traian Basescu. Si mai ales sa il extirpe pe Felix din USL. Ori sa-i stearga obsesia. Daca vrea ca la toamna uniunea sa mai aiba vreo sansa. Altfel, PDL e deja in carti. Pentru ca romanii au o sansa unica de a-si studia de aproape, la lucru, viitorii alesi carora ar fi tentati sa le dea tara pe mana pentru inca un mandat.

Intr-un fel, Ponta nu are de ales. Daca nu va riposta intepaturilor venite de la Cotroceni, se va intelege ca a batut palma cu "raul cel mai mare, cu Dracul" in persoana. Daca se va alatura si el falangei lui Felix, atunci presedintele va deveni victima perfecta care sa faca uitat tot raul din ultimii ani si sa trezeasca empatia si solidaritatea electoratului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Guvernul Ponta vot Parlament, #Dan Voiculescu verdict Felix, #Guvern Ponta suspendare presedinte , #premier