Rusia nu mai da gaze Ucrainei: Ponta linisteste romanii

Luni, 16 Iunie 2014, ora 13:17
3151 citiri
Rusia nu mai da gaze Ucrainei: Ponta linisteste romanii
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, ca situatia in regiune se deterioreaza si ca se opresc gazele, el aratand ca a discutat dimineata cu ministrul Energiei si Romania are rezerve necesare astfel incat pe termen scurt, respectiv sase luni, nu sunt probleme.

"Ne intereseaza pentru ca suntem partidul de guvernamant si avem obligatia guvernarii. Vedeti ca situatia in regiune se deterioreaza, se opresc gaze. Azi de dimineata am stat cu ministrul Energiei si vreau sa dau un semnal de acum, imediat, ca pentru Romania pe termen scurt, sase luni, nu e niciun fel de problema, avem rezervele necesare", a spus Ponta.

El a aratat ca cel mai important lucru in acest moment este ca in toata scena politica sa existe stabilitate si predictibiliate.

"Principala responsabilitate privind stabilitatea se indreapta catre noi ca fiind partidul cel mai mare din coalitia de guvernare. Vreau sa va rog pe toti in toate structurile pe care le reprezentati - Parlament, structuri locale, Guvern - sa dati acelasi mesaj ca e o perioada in care Romania are nevoie mai mult decat orice de seriozitate si stabilitate", a mai spus Ponta.

Rusia a taiat livrarile de gaze naturale catre Ucraina, luni dimineata, incepand cu ora 09.00, cand a expirat ultimatumul pentru plata datoriilor restante. De-acum incolo, Ucraina va trebui sa plateasca anticipat gazele pe care doreste sa le achizitioneze.

Rusia a inchis robinetul - Ucraina, lasata fara gaze

Ministrul roman al Energiei, Razvan Nicolescu, a anuntat ca populatia tarii noastre nu va fi afectata de sistarea livrarilor de gaze rusesti spre Ucraina, intrucat avem suficiente gaze inmagazinate, o capacitate adecvata de extractie, iar, la ora actuala, productia depaseste consumul.

Rusia a taiat livrarile de gaze catre Ucraina - Va fi afectata Romania?

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta gaze Rusia Ucraina, #Ponta gaze, #Rusia gaze Ucraina , #premier