Satanizarea lui Traian Basescu, obsesiva idee fixa a lui Ponta (Opinii)

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 23:08
5140 citiri
Satanizarea lui Traian Basescu, obsesiva idee fixa a lui Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Parca niciodata premierul Ponta n-a tras mai multe sageti inveninate spre mostenirea trecutului, decat in declaratiile de miercuri dimineata, la inceputul sedintei de guvern.

N-a pierdut niciun prilej sa nu se planga de toate cate le-ar fi stricat Guvernul Boc si pe care trebuie sa le dreaga acum Guvernul Ponta. N-a scapat nici ocaziile sa se vaite de raul facut tarii de presedinte, laudandu-se cu binele pe care il face Ponta non stop, ca sa-l repare.

Coabitare la cutite

Asta, ca sa ne facem de rasul curcilor, dupa ce sustinuse de fiecare data ca el nu incalca deloc asa zisul protocol de coabitare, prin care presedintele si premierul se angajau sa se respecte reciproc.

E drept ca nici presedintele nu da ghes cu reciprocitatea la respectarea premierului, dar trebuie sa recunoasem ca aici nu exista alta lege decat cea nescrisa, conform careia totdeauna cel mai destept cedeaza. Daca nu cedeaza niciunul, e greu sa mai stii cine-i destept. Ghici ghicitoarea mea!

Ca urmare, fiecare ia cuvantul, anume ca sa-i gaseasca celuilalt bube-n cap. Degeaba cauti unde-i dreptatea, pentru ca in termeni sportivi, scorul ramane tot unu la unu, ca sa nu spun zece la zece.

Practic insa, de randul acesta domnul Ponta are un avantaj de scurta durata in faptul ca la acuzele de miercuri n-a apucat inca sa primeasca replica, cel putin in momentul cand scriu aceste randuri. S-ar putea s-o primeasca pana apar publicate, intrucat asemenea replici circula rapid, ca la ping-pong.

Gaura neagra

Intre timp, fireste, ele isi pot face efectul in randul multor spectatori pentru care cuvintele lui Ponta sunt litera de evanghelie, cand vine vorba de satanizare. De dragul lor, isi osteneste canalele si celebra Antena Felix.

Pentru ei, pana si uriasa gaura neagra din buget de aproape 3 miliarde, explicabila numai prin incompetenta cu care guvernul n-a reusit sa-si colecteze taxele, i se datoreste tot presedintelui, intrucat a negociat la UE in 2011 un deficit prea mic.

Evrika! Nu trebuia sa descoperim evaziunea ca sa avem incasari la buget, trebuia sa marim deficitul, ca sa acoperim evaziunea. Halal!

Intelege oricine ca un deficit foarte mare nu este un castig la loterie. Este un gauroi negru pe care nu-l platim noi imediat, dar il vom plati cu dobanda mai tarziu, eventual il vor plati copiii nostri, daca nu cumva urmasii lor sau chiar urmasii urmasilor lor, ca sa parafrazez sintagma tragica scrisa de Delavrancea, dar transformata de Ponta intr-una tragi-comica.

Bruxelles-ul vazut de Victor Ponta ca un fel de talcioc

Culmea neobrazarii - imi permit acest cuvant, pentru ca aici de obraz e vorba - apare cand premierul unui stat se pronunta referindu-se la presedintele aceluiasi stat cu sintagma "a vandut interesele tarii la Bruxelles", ca si cum s-ar referi la fanarioti, la otomanii de altadata sau la acei tatari, care navaleau peste bietii nostri stramosi acum aproape sase secole.

Trebuie sa-ti fie tare inveninat sufletul, iar corpul infectat de un populism atroce, ca sa debitezi asa ceva: cei de la Bruxelles, respectiv din UE, nu sunt dusmanii nostri veniti cu hoarda, ca sa ne prade bordeiele. Sunt partenerii nostri, gata sa ne ajute in rezolvarea intereselor tarii, nu sa cumpere interesele noastre la pret de solduri.

Numai o minte foarte ingusta poate face atata rau Romaniei, cat fraza populista cu care Ponta incearca sa-i invrajbeasca pe romani contra presedintelui, atatandu-i impotriva Europei, fara sa se gandeasca ce gust amar ar simti Europa insasi daca ar afla nefericitele ganduri despre ea, rostite de primul ministru al unei tari membre.

La toate cate le spune, domnul Ponta are totusi o scuza: nu-si controleaza nici vorbele, nici gandurile. Altfel n-ar fi confundat acciza de 7 eurocenti pregatita pentru carburanti cu una de 0,7 eurocenti inchipuita de premier, nici cresterea CAS, cum s-a exprimat, cu reducerea CAS cum este in intentia guvernului, si nici turma de vaci exportata in China cu o turma de porci, gafa pe care n-ar face-o nici macar premierul unei tari bananiere.

La asta, singura scuza e cuvantul biblic, adaptat cam asa: iarta-l, Doamne, ca nu stie ce spune.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta prim ministru, #buget colectare taxe, #buget evaziune, #buget neincasare taxe, #Traian Basescu presedinte , #premier