Schimbarea baronilor PDL, bucuria tovarasilor USL (Opinii)

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 16:18
4784 citiri
Schimbarea baronilor PDL, bucuria tovarasilor USL (Opinii)
Foto: mareaabureala.wordpress.com

"Ura! A cazut Guvernul MRU! Ura! Mafia basesciana va fi spulberata! Ura! Ponta este prim-ministru! Ura! USL va face tara ca soarele de pe cer!"

Strigaturi voioase in ograda USL, unde se negociaza deja cu duritate numirile in "guvernul special" de sase luni pe care il va conduce tovarasul Victor Ponta.

Uselistii ajunsi domnitori se bucura, poporul tresare atins de o firava speranta, iar oamenii cu mintea limpede raman scarbiti intelegand ca am scapat de-un drac si am dat de un frate de-al lui cel putin la fel de mare si de negru.

Ex-membrul supleant in CC al UTC este inlocuit de un ex-procuror controversat si ex-avocat de cercetati penal pentru infractiuni economice. Nu avem alta cale decat sa ramanem consecventi si sa denuntam, cat s-o mai putea prin Romanica mafiota, impostura si mafia de iz neocomunist.

Victoras Ponta a fost procuror. Un procuror foarte bine informat. Atat de informat, incat a declarat, acum ani de zile, intr-o editie a emisiunii "Marius Tuca Show", ca stie detaliile exacte ale sinuciderii colegului sau, procurorul Cristian Panait. Acest procuror ancheta un alt procuror, pe Alexandru Lele, care avizase arestarea fiului fostului prefect de Bihor, Adrian Tarau, un apropiat al lui Adrian Nastase.

Procurorul Cristian Panait s-a sinucis in aprilie 2002, la putin timp dupa ce, in baza unui mandat de perchezitie, a descins la locuinta din Oradea a lui Alexandru Lele. In presa timpului s-au lansat acuzatii ca procurorul Cristian Panait, in varsta de 29 de ani, s-ar fi sinucis ca urmare a presiunilor la care a fost supus in ancheta pe care o conducea.

Actualul prim-ministru desemnat Victor Ponta a afirmat public ca stie detaliile dramei, dar ca nu se poate pronunta decat dupa finalizarea anchetei, care ancheta se pare ca s-a finalizat, fara ca Victor Ponta sa ne spuna ce stie despre moartea procurorului Cristian Panait.

Acum, cand are tara pe maini, suntem convinsi ca domnului Victor Ponta ii va reveni memoria si va face un serviciu interesului national, depunand marturie despre sinuciderea procurorului Cristian Panait, si eventual, ordonand noului ministru al Justitiei sa faca lumina in aceasta urata afacere.

Victor Ponta a fost si avocat. In iulie 2006, a fost angajat ca aparator in dosarul penal in care omul de afaceri Ovidiu Tender era acuzat pentru mai multe infractiuni economice. Despre Ovidiu Tender, cotidianul Evenimentul Zilei a dezvaluit ca ar fi fost turnator al Securitatii comuniste, cu numele conspirativ "Dan Dumitrescu", si ca ar fi dat informatii Securitatii despre scriitorul dizident anticomunist William Totok.

Cand a fost angajat ca avocat al lui Tender, actualul prim-ministru numit Victor Ponta a invocat argumentul ca orice cetatean are dreptul la aparare. Tribunalul Bucuresti a fost insa de alta parere in speta dublei calitati a domnului Ponta, de avocat si parlamentar, si nu i-a permis sa-l reprezinte pe Tender, motivand ca legea interzice parlamentarilor sa acorde asistenta juridica in cazurile de spalare de bani si coruptie.

Suntem iarasi convinsi ca noul ministru al Justitiei, pe care il va numi prim-ministrul Victor Ponta, va face demersurile necesare pentru ca toate dosarele de coruptie, frauda, infractiuni economice sa fie finalizate cat mai curand, asa cum i se cere statului roman prin standardele Uniunii Europene privind Justitia.

Schimbarea lui MRU cu VP este o inutila si costisitoare rocada intre grupurile mafiote care se lupta pentru controlul asupra statului roman. Romania a devenit un stat tot mai golit de dimensiunea publica si nationala, un stat "privatizat" de urmasii esaloanelor doi si trei ale PCR si Securitatii comuniste, un stat falimentat si redus la nivelul unui instrument de imbogatire ilegala si imorala a miilor de membri ai clanurilor politico-mafiote din administratia publica locala si centrala.

Schimbarea Guvernului in Romania inceputului de secol XXI este doar efectul luptei din interiorul mafiei politico-economice, binele public nu are vreo legatura cu acest demers, iar cetateanul va ramane in continuare ignorat, jefuit si batjocorit.

Totusi, exista un fapt care ne racoreste: Traian Basescu isi are iarasi prim-ministrul pe care il merita!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Victor Ponta premier desemnat, #Ponta guvern USL, #Ponta procuror Panait, #Ponta avocat Tender , #premier