Seful Supravegherii Financiare va castiga de zece ori cat un ministru

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 15:54
2405 citiri
Seful Supravegherii Financiare va castiga de zece ori cat un ministru

Remunerarea conducerii Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, institutie care va reuni atributiile de supraveghere si reglementare a pietelor de asigurari, de pensii private si de capital, va fi de zece ori mai mare decat a unui minstru, a declarat premierul Victor Ponta.

Pe de alta partea, aceasta va fi mult sub salariile castigate pana acum de directorii autoritatilor responsabile pentru cele trei sectoare, a precizat prim-ministrul.

"Mai indreptam niste lucruri care ne scapau intotdeauna. (...) E greu in lumea privata sa castigi cum castigi la stat", a spus premierul in deschiderea sedintei de Guvern, precizand ca salariile ajungeau la 188.000 de lei la asigurari, la 80.000 de lei la CNVM si la 62.000 de lei la pensii private, in timp ce un medic rezident castiga 1.100 de lei.

Potrivit premierului, salariile in cadrul ASF se vor incadra in standardele BNR, care sunt "mai generoase" decat cele care ii privesc pe ministri, dar sub cele practicate pana acum in cadrul autoritatilor reunite de noua structura.

"E o paine foarte alba la stat"

"Eu nu zic ca nu trebuie sa fie platiti bine, dar poate vedem de ce trebuie sa fie platiti mii de directori cu salariile astea. E o paine foarte alba la stat, dar poate au si performante si poate reusim sa mai impozitam intr-un fel sau altul, ca cred ca pot sa participe la efortul pe care il face toata lumea,", a adaugat Ponta.

Ulterior, Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, remuneratiile ajungand si la 18.000 lei potrivit listei.

Dan Radu Rusanu (PDL) se pregateste sa devina seful Autoritatii de Supraveghere Fiscala (ASF), dupa confirmarea prin votul Parlamentului programat miercuri.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Craiova, ca va promulga in cursul zilei de marti legea pentru infiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Un membru al Guvernului castiga in prezent aproximativ 1.000 de euro lunar.

Doar patru ministere au indeplinit cerintele de transparenta

De asemenea, premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa rezolve, pana la Sarbatorile de Paste, problema accesului public la informatii privind veniturile angajatilor din administratia publica, aratand ca, deocamdata, doar patru ministere au indeplinit in totalitate aceste cerinte de transparenta.

Premierul a aminitit ca ministrii trebuie sa isi actualizeze declaratiile de avere.

"O sa fie un moment pasionant. Nu asa pasionant cum a fost in Franta, cand au practicat pentru prima data acest sistem.

La noi sunt lucrurile vechi, dar va rog pe toti sa tratati foarte serios toate prevederile legale referitoare la declaratii de avere, declaratii de interese, pentru ca nu vreau sa mai existe problemele din trecut pe care le-am avut, probleme in general generate de necunoasterea sau neclaritatea modului de transpunere a legislatiei privind averile si integritatea", a spus Ponta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ponta salarii stat, #salariu sef Autoritate Supraveghere Financiara , #premier