Senatorul Valer Marian a facut ce a zis: L-a dat in judecata pe Ponta

Joi, 25 Iulie 2013, ora 14:27
4229 citiri
Senatorul Valer Marian a facut ce a zis: L-a dat in judecata pe Ponta
Foto: B1TV

Senatorul Valer Marian, fost membru PSD, l-a dat in judecata pe Victor Ponta pentru insulta si calomnie. Este a doua plangere pe care senatorul o depune la Parchet, dupa cea depusa impotriva lui Liviu Dragnea pe care il acuza de fraude la referendumul din 2012.

In urma cu doua saptamani, senatorul Valer Marian a dezvaluit public ca Liviu Dragnea le-ar fi cerut presedintilor de comisii electorale sa falsifice raportarile la BEC in ziua referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu.

Cutremur in PSD: Un senator se autodenunta la DNA - Dragnea a fraudat referendumul

Valer Marian, despre frauda la referendum si Dragnea: O sa apara si inregistrari audio

Senatorul Valer Marian a facut ce-a zis: Denunt penal pe numele lui Liviu Dragnea (Video)

In replica, Victor Ponta a declarat ca Valer Marian "e..." si le-a reprosat jurnalistilor ca profita de un om care are "probleme de sanatate". Declaratii similare a facut si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Ponta da de inteles ca Valer Marian "e..." si ca jurnalistii profita. Senatorul il ameninta cu judecata

Dragnea, despre Valer Marian: Un om cu grave probleme de sanatate

Senatorul Valer Marian i-a avertizat ca isi va apara onoarea in instanta, ceea ce a si facut.

Valer Marian: Dupa ce am inceput sa critic PSD-ul, in opinia lor, am probleme psihice

Daune de 100.000 de euro

Plangerea penala este publicata integral pe site-ul jurnalistului Ovidiu Ohanesian, consilier al senatorului.

Valer Marian il acuza pe Victor Ponta de insulta si calomnie si ii cere daune morale in echivalentul a 100.000 de euro, precum si "sa retracteze afirmatiile insultatoare si calomnioase si sa-si ceara scuze de la subsemnatul intr-o conferinta de presa organizata la sediul central al Partidului Social Democrat, la care sa invite toate ziarele si televiziunile nationale".

De asemenea, el ii cere lui Victor Ponta "sa-si ceara scuze si sa publice textul hotararii judecatoresti de condamnare, pe cheltuiala sa, in doua cotidiane nationale de tiraj".

In plangerea penala, Valer Marian reaminteste ca in 12 iulie 2013, la sediul PSD, Victor Ponta "a folosit cuvinte care aduc atingere onoarei si reputatiei subsemnatului si care ma expun la batjocura: 'nebun', 'bolnav', 'om la necaz'".

"Mentionez ca nu am suferit si nu am fost diagnosticat cu nicio boala psihica, nu am facut tratament pentru vreo astfel de boala, nu sufar de nicio alta boala grava si nu am niciun necaz deosebit (decat o deziluzie profunda fata de modul in care guverneaza Romania actualii lideri ai PSD, in frunte cu primul ministru Ponta Victor Viorel)", subliniaza ironic senatorul de Satu Mare.

De asemenea, acesta considera ca "prin cuvintele folosite de susnumit a fost adusa o atingere grava onoarei si reputatiei subsemnatului si, totodata, am fost expus la batjocura, in conditiile in care am avut reputatia unui om muncitor, cinstit si pregatit profesional".

Valer Marian reaminteste ca a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca cu media generala 9,72 si media de licenta 10, a fost procuror, dar si de doua ori senator de Satu Mare.

"In subsidiar, arat ca,potrivit prevederilor alin. 2 din art. 205 Cod penal, infractiunea de insulta este intrunita si in cazul cand se atribuie unei persoane un defect, boala sau infirmitate care, chiar reale de ar fi, nu ar trebui relevate", subliniaza Valer Marian.

Sub aspectul infractiunii de calomnie, senatorul reaminteste ca Victor Ponta i-ar fi atribuit anumite expresii "care, daca ar fi adevarate, m-ar expune la o sanctiune penala sau dispretului public".

"In acest sens, inculpatul a declarat ca as fi afirmat la adresa sa ca ar fi fost 'agent strain', 'ucigas' si 'homosexual'. Arat in principal ca nu am afirmat niciodata ca susnumitul ar fi agent strain, ucigas sau homosexual.

Precizez in subsidiar ca, printr-o scrisoare deschisa relativ recenta, i-am adresat susnumitului mai multe intrebari, printre care si daca a fost racolat in anul 1997 de Serviciului de Informatii Externe(SIE) al Romaniei (deci, nu de catre un serviciu secret strain), daca a influentat in vreun fel sinuciderea colegului procuror Cristian Panait (deci, nicidecum nu am pus in discutie problema uciderii acestuia) si daca a intretinut relatii nefiresti la Paris in 1990 cu un ofiter acoperit al SIE, cunoscut ca homosexual", mai arata senatorul Valer Marian in plangerea penala adresata Parchetului, in care solicita solutionarea cu celeritate a cauzei.

La final, acesta enumera o serie de "suspiciuni de natura infractionala" la adresa lui Victor Ponta, printre care plagiatul, fraudarea Combinatului Energetic Turceni sau "suspiciunea ca a beneficiat de fonduri ilegale in anul 2012 din partea ministrului Transporturilor, Silaghi Ovidiu, cu care a ajuns in relatii stranse de prietenie, prin intermediul consilierului personal Miculescu Ovidiu, pe care l-a numit ulterior presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Valer Marian plangere Ponta, #Valer Marian Ponta calomnie, #Valer Marian judecata Ponta , #premier