Sinistrul atac al celui mai cinstit guvern (Opinii)

Duminica, 27 Mai 2012, ora 18:35
11860 citiri
Sinistrul atac al celui mai cinstit guvern (Opinii)

Victor Ponta se misca fulgerator din postura de prim-ministru. Schimba totul ingrijorator de repede, asta chiar in timp ce clameaza faptul ca el conduce cel mai cinstit guvern din cate s-au vazut.

Cu toate astea, seful Guvernului se poate lauda ca, in timpul scurt de cand a ajuns la conducerea Executivului, a reusit sa faca niste numiri care par facute nu pentru consolidarea statului de drept, ci pentru atacarea a tot ce inseamna corectitudine.

De la cei doi farsori-plagiatori despre care a scris presa - Corina Dumitrescu si Ioan Mang - trecand pana la Constantin Grajdan, cel care, pur intamplator, a jucat pentru binele lui Adrian Nastase in "Trofeul Calitatii", si ajungand la apropiatul si avocatul sinistrului personaj Catalin Voicu, adica Serban Nicolae, numit secretar de stat "pentru relatia cu Parlamentul" la mult-doritul Minister de Interne, Ponta "a reusit-o".

I-a numit pe "cei mai buni dintre cei buni". Doar daca ne gandim ca Grajdan l-ar putea "face scapat" pe Adrian Nastase prin renuntarea de catre ISC la prejudiciu, realizam importanta lui, realizam ce bagaj si-a pus in spate, cu buna stiinta, noul premier. Nu scandalul Grajdan e cel care ma ingrijoreaza cel mai mult, insa. Serban Nicolae ar putea fi cel mai periculos, prin apropierea sa de un personaj mai apropiat in comportamente de vreun mafiot sicilian.

In sfarsit, Catalin Voicu are om la interne

Asta daca nu credem ca 1. N-are alta legatura cu senatorul manuitor de judecatori Catalin Voicu decat aceea ca sunt amandoi avocati si 2. Catalin Voicu e un nevinovat caruia i s-au inscenat cel mai mare atac la adresa statului de drept prins pe banda in Romania ultimilor ani. Sa urmarim ce se intampla la Ministerul de Interne in perioada urmatoare. Am putea avea mari surprize.

Cine sunt specialistii "apolitici" ai lui Ponta?

Ponta, depasit de situatia sau complice?

La ce s-a gandit Ponta cand i-a numit? A mizat pe cinstea lor? I-a iesit o colectie de oameni dubiosi, patati sau pur si simplu incompetenti.

Sau sa ne gandim altfel. Controleaza Ponta ce se intampla? Poate impune doar oamenii care ii convin? Daca da, iese prost din situatia asta.

Ponta l-a demis pe seful ISC dupa scandalul "Trofeul Calitatii"

Ce m-a stupefiat la Ponta referitor la controlul asupra institutiilor si oamenilor din Guvern? Nu faptul ca, in opinia lui, cei care il acuza in scandalul Grajdan nu ar avea bun simt, ci raspunsul pe care l-a dat unui jurnalist care l-a intrebat daca va cere ca ISC sa retraga hartia prin care institutia a renuntat sa se mai considere prejudiciata in dosarul "Trofeul Calitatii".

Ponta spune ca cei care-l acuza pentru scandalul Grajdan nu au bun simt

"Nu sunt seful ISC", a spus. Adica? Nu putea spune ca retrage hartia? Ca va cere asta noului sef ISC, altfel il demite? Cum poate sa spuna ca nu intra in atributiile lui? Ce conduce el, daca e asa?

Cuza, vinovat pentru disparitia prejudiciului in dosarul "Trofeul Calitatii"

Cel mai cinstit ce?

Stiam ca PSD si PNL nu sunt cele mai cinstite partide, cum nici PDL sau altele nu sunt. Stiam ca vor aparea surprize, ca vor fi oameni dubiosi, slabi sau de-a dreptul corupti. In orice guvernare vom avea.

Dar... asa repede? N-a trecut nici macar o luna si deja guvernul Ponta a fost implicat in mai multe scandaluri decat am fi putut crede. Un start prost, pe care inca il acopera amintirea unei guvernari PDL care s-a dovedit proasta in multe situatii, multe masuri de imagine si eterna luna de miere pe care o primesc toti, la inceput.

Mi-e teama de ce se va intampla mai apoi. Nu pentru USL, care are toate sansele sa castige alegerile chiar si cu povestile astea necinstite, ci pentru noi, cei care "tragem" efectele guvernarii.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#guvern Victor Ponta scandaluri, #guvern Ponta probleme , #premier