Spadasinii i-au dat de furca lui Ponta: Am repetat in lift, sa nu incurc spada cu sabia (Video)

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 19:00
2352 citiri
Spadasinii i-au dat de furca lui Ponta: Am repetat in lift, sa nu incurc spada cu sabia (Video)
Foto: Captura YouTube

Echipa nationala feminina de spada, campioana europeana, si cea masculina de sabie au fost premiate, miercuri, la Guvern, cu sume totale de peste 300.000 de lei, prilej cu care presedintele Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, i-a daruit premierului Victor Ponta o spada.

Premiile au fost inmanate de seful Guvernului, care a afirmat ca a repetat inainte, in lift, pentru a nu incurca spada cu sabia.

"Felicitari echipei noastre de spada. Am repetat in lift, sa nu gresesc spada cu sabia. Nu am privilegiul domnului ministru (Mircea Dusa, ministrul Apararii - n.red.) sa ma bucur ca e vorba de o echipa care se pregateste la clubul Steaua, sunt obligat sa spun ca ma bucur in numele Romaniei", a spus Ponta la ceremonia de premiere, eveniment la care a participat doar lotul feminin de spada format din Simona Gherman, Ana Maria Branza, Simona Pop si Maria Udrea.

Sportivii castigatori si antrenorii lor au fost recompensati, in functie de performanta, cu sume cuprinse intre 700 de lei si 19.000 de lei, cuantumul total al premiilor depasind 300.000 de lei, din care aproximativ 200.000 de lei provin de la CSA Steaua Bucuresti si 100.000 lei de la Ministerul Tineretului si Sportului.

Cu ocazia ceremoniei de premiere, presedintele Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, i-a oferit lui Ponta o spada, premierul spunand ca o va adauga colectiei sale de obiecte sportive, fara insa sa o foloseasca "in batalia politica".

Dupa ceremonie, componentele lotului de spada au intrat in sala de sedinte a Guvernului unde au discutat si s-au fotografiat cu ministrii, cu secretarii de stat si cu functionarii care se pregateau pentru inceperea sedintei saptamanale a Executivului.

Echipa feminina de spada a Romaniei, formata din Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman si Maria Udrea, a cucerit, joi, medalia de aur la Campionatele Europene de scrima de la Strasbourg, dupa ce a invins, in finala, cu scorul de 38-34, reprezentativa Rusiei. Simona Gherman a cucerit si medalia de bronz in proba individuala de spada.

Echipa masculina de sabie a Romaniei, in componenta Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Galatanu, Iulian Teodosiu, s-a clasat, sambata, pe locul 5 la Campionatele Europene de scrima de la Strasbourg.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta spada, #Victor Ponta premii spada, #Victor Ponta spadasini , #premier
Comentarii