Sute de antreprenori, suparati pe Ponta - Ii reproseaza ca i-a pus sa faca investitii, dar nu le mai da ajutoare

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 14:14
4197 citiri
Sute de antreprenori, suparati pe Ponta - Ii reproseaza ca i-a pus sa faca investitii, dar nu le mai da ajutoare
Foto: Facebook/Victor Ponta

Un grup de antreprenori care reprezinta circa 600 de firme care au realizat investitii intr-un program de minimis a depus, vineri, la Guvern, o scrisoare adresata premierului Victor Ponta, in care ii cer acestuia o pozitie clara vizavi de deblocarea ajutoarelor de stat promise.

Acestia sustin ca au cheltuit bani cu aceste proiecte, iar Guvernul nu se tine de cuvant, neplatindu-le ajutoarele promise in baza Hotararii de Guvern 274/2013.

Iohannis, intalnire cu oamenii de afaceri: Care sunt prioritatile

"Va rugam, in numele societatilor semnatare, sa ne prezentati cat mai urgent pozitia Guvernului roman privind situatia acordarii ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, schema de ajutor institutita prin HG 274/2013", ii scriu antreprenorii premierului Ponta, conform Startup Cafe.

Acestia mai reclama si tratatmentul "umilitor" la care au fost supusi de catre Ministerul Finantelor si Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor in momentul in care au cerut deblocarea platilor.

Mai mult, acestia se plang si ca ministrul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor, Dominic Gerea, a invocat inclusiv greseli de tipar in redactarea unei hotarari de guvern emise de Executivul Ponta ca motiv pentru blocajul actual.

In programul minimis prin HG 274/2013, in anul 2014, 1.000 de IMM-uri au semnat acorduri de finantare cu Guvernul, prin Ministerul pentru IMM-uri.

Mai mult, aceste acorduri contin o clauza suspensiva, care mentioneaza ca acordul intra in vigoare doar dupa data publicarii in Monitorul Oficial a actului normativ de rectificare a bugetului pe 2014, respectiv a bugetului pe 2015, pentru cei care aveau finantare pentru anul 2015.

Prin urmare, ajunsi in septembrie 2015, multi antreprenori se plang ca au facut investitii cu credite de la banci sau cu bani de acasa, dar statul nu le-a mai rambursat cheltuielile.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#antreprenori scisoare Ponta ajutoare promise, #oameni afaceri scrisoare Ponta, #ajutoare stat afaceristi program minimis , #premier