Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Textul enigmatic al lui Victor Ponta anunta criza din PSD

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 08:35
9047 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Textul enigmatic al lui Victor Ponta anunta criza din PSD

Premierul Victor Ponta a publicat un mesaj misterios pe Facebook prin care a aruncat clasa politica in aer.

La prima vedere, pare ca anunta retragerea din politica, la a doua vedere pare ca anunta ca va candida la prezidentiale. Cred ca niciuna, nici alta nu sunt adevarate.

"In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de sef al Corpului de Control al Guvernului! Si atunci m-am gandit cu regret, dar si cu mandrie, la cariera mea anterioara de magistrat, dar asa am crezut ca pot sa fac mai mult din ce mi-am propus in viata.

Am incercat in toata aceasta perioada sa folosesc pozitiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, prim-ministru) pentru a schimba in bine tara in care eu si familia mea ne-am nascut si in care o sa traim tot timpul, cu bune si cu rele.

Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) - dar si miza sa este enorma!

Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!

In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea."

Acesta este textul postat de Victor Ponta pe pagina personala de Facebook. In primul rand, tonul acestui text imi pare unul melancolic. Premierul pare dezamagit. Face referiri la trecut, e nostalgic si aminteste de colaborarea cu Adrian Nastase.

Aceasta referire mi se pare ca ne da un prim indiciu ca mesajul e adresat "greilor" din partid, celor care il venereaza pe fostul presedinte.

In al doilea rand, spune foarte clar ca din toamna nu va mai conduce PSD. Deci poate fi un mesaj pentru Liviu Dragnea. "Ai sansa sa devii seful partidului!"

In opinia mea, acest mesaj nu e decat o reactie in raport cu tensiunile din PSD. E un text suav care ascunde o amenintare la adresa celor nervosi ca sunt arestati pentru fapte de coruptie. Cheia textului cred ca e ca nu exista alta solutie decat sa astepte alegerile prezidentiale din noiembrie si ca vor mai fi victime in randul "mafiei" de partid pana atunci. Dar dupa aceea totul va lua sfarsit.

Referirea la evenimentul politic al anului o face din perspectiva unuia care nu a decis daca va fi candidatul PSD sau nu. Aducerea in discutie a familiei poate sa insemne ca mai degraba nu doreste s-o faca, dar lasa poarta deschisa.

Cred ca principala concluzie care se poate desprinde din acest mesaj postat de Victor Ponta e ca si-a pierdut sustinerea in partid si, cumva, chiar punandu-si demisia pe masa (ultimii 13 ani, familie, viata mea), incearca sa recastige aceasta sustinere sau macar sa castige ceva timp pentru a reusi sa monteze o platforma politica prin care sa aiba o sansa la Presedintie cu el candidat sau cu altcineva.

Desele referiri din ultima vreme la USL ne duc cu gandul ca Victor Ponta spera sa refaca aceasta alianta dupa alegerile europarlamentare.

Dar mai e ceva, acest text, in opinia mea, mai ascunde faptul ca liderii locali vor sa-si scape pielea cu orice pret si fac presiuni pentru ca Victor Ponta sa caute o cale de intelegere cu Traian Basescu. In mintea lor probabil, procurorii sunt condusi de la Cotroceni, iar acest text al lui Ponta le spune ca nu poate satisface o astfel de cerere, dar promite ca viitorul locatar de la Cotroceni va inceta prigoana asupra lor.

In afara nuantelor si a mesajelor directionate, postarea premierului arata ca PSD a ajuns o oala aflata sub presiune care mai are putin si explodeaza. Sau care a explodat deja.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Victor Ponta retragere politica, #Victor Ponta scrisoare retragere politica, #Victor Ponta candidat prezidentiale , #premier
Comentarii