Ticalosi sau iresponsabili? (Opinii)

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 18:35
5630 citiri
Ticalosi sau iresponsabili? (Opinii)
Foto: Arhiva

Chiar daca iau de bune explicatiile liderilor USL care si-au pus semnaturile pe acordul cu Consiliul National al Societatii Civile, tot sunt cateva lucruri pe care nu le inteleg in acesta poveste sordida.

Sunt de acord cu Victor Ponta cand spune ca e o nebunie sa te angajezi la desfiintarea CCR, ANI, DNA si CNSAS, dupa cum revendica trupetii colonelului Dogaru. Dar ce credea dl. Ponta ca semneaza de fapt? Pentru ce credea domnia sa ca isi da acordul de principiu dupa scrie clar din textul acordului?

"Conducerea USL este de acord, in principiu, cu lista obiectivelor propuse de entitatile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Incepand cu 18 iulie 2012, pana la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord in forma definitiva", exact asa scrie in acordul de o pagina semnat de liderii USL si a carui veridicitate acestia nu o contesta.

Care era lista "obiectivelor propuse" pentru care Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin si-au dat acordul de principiu? Care sunt punctele ce urmau sa fie redactate in forma definitiva pana in toamna?

Colonelul Dogaru sustine ca era vorba exact despre punctele din anexa, inclusiv desfiintarea CCR, ANI, DNA, CNSAS etc. Victor Ponta zice ca n-a vazut anexa. Revin cu intrebarea: si atunci care sunt obiectivele in viziunea si dupa stiinta domniei sale?

Care este, ca sa zic asa, anexa domniei sale? Cum poate Victor Ponta sa sustina ca nu-l cunoaste pe colonelul Dogaru, cu care a stat la masa si a semnat o hartie oficiala, si cum poate sustine ca nu cunoaste continutul a ceea ce a semnat?

Daca, fara sa stie, premierul Romaniei isi dadea acrodul de principiu pentru iesirea din UE sau pentru intrarea in razboi cu Ungaria? Sunt liderii USL ticalosi sau iresponsabili?

Este clar ca in povestea aceasta e o minciuna cat casa. Cine urma sa fie inselat? Sunt doua variante posibile. Pe de-o parte, e posibil, teoretic, ca USL sa nu fi intentionat, intr-adevar, sa dea curs solicitarilor lui Mircea Dogaru si a semnat acordul doar ca sa-i culeaga sprijinul pentru referendum.

Dar nu vad de ce sa fi cumparat cu o promisiune, fie ea si mincinoasa, ceea ce oricum avea gratis, caci nu-l vad pe colonelul Dogaru in tabara lui Traian Basescu. Iar daca pana la parlamentare inselatoria avea sa iasa la suprafata, represaliile unui om ca fanaticul Dogaru puteau fi destul de costisitoare in punct de vedere electoral.

Fie, cel mai probabil, USL chiar avea de gand sa opereze niste modificari substantiale la radacina statului de drept, mizand pe demiterea fara obstacole a lui Traian Basescu si pe reflexele pana acum amortite ale UE, cum s-a vazut in cazul derapajului Budapestei.

Iar in acest caz, cel inselat ar fi fost poporul roman care, dupa racorirea fierbintelii antiBasescu s-ar fi descoperit in plina dictatura a puscariabililor. Timpul pentru asa ceva nu e, de altfel, pierdut.

Oricum am lua-o, acest acord este de o gravitate teribila si arata ca USL este dispusa sa sacrifice statutul european si democratia din Romania fara sa clipesca, pentru a-si atinge scopurile politice si antipenale.

Si mai e ceva de luat in seama in toata aceasta urata poveste: reactia lui Crin Antonescu la pozitia fireasca luata de Andrei Chiliman fata de acest derapaj de maxima gravitate.

Cerandu-i explicatii lui Daniel Chitoiu, dl. Chiliman a reactionat ca un om normal, ca un politician cu un dram de responsabilitate fata de o depasire inacceptabila a oricarei limite si, in ultima instanta, ca un liberal autentic.

Desi nu mai conduce, teoretic PNL, desi ar trebuie sa fie arbitru neutru la Cotroceni, dupa cum ii cerea tot timpul lui Traian Basescu, Crin Antonescu s-a repezit in gatul lui Andrei Chiliman si a cerut nici mai mult nici mai putin decat excluderea lui din PNL. Pentru delict de opinie cumva?

Pe zi ce trece, pentru orice om cu un dram de minte, Crin Antonescu dovedeste valente dictatoriale incomparabil mai mari decat ale lui Traian Basescu. Mi se pare o culme a ipocriziei sa fortezi demiterea lui Traian Basescu folosind exact metodele care constituie capetele de acuzare forumlate de tine impotriva lui Traian Basescu. Ma tem ca dictatorul Antonescu isi arata deja coltii teribil de ascutiti, pentru cine nu are orbul gainilor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mircea Dogaru document Ponta, #desfiintare ANI, #desfiintare CNAS , #premier