Traseismul, legalizat Gh. Iancu: CCR e scos din joc. PSD - proprietar al puterii

Joi, 28 August 2014, ora 11:00
3496 citiri
Traseismul, legalizat Gh. Iancu: CCR e scos din joc. PSD - proprietar al puterii

Curtea Constitutionala a fost scoasa din joc de Guvernul Ponta in cazul ordonantei de urgenta care va permite migratia alesilor locali, PSD comportandu-se dupa principiul "Fac ce vreau! Sunt la putere", afirma prof.dr. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

"Problema este ca nu exista o urgenta, situatia exceptionala care ar putea sa conditioneze sau sa determine aparitia unei asemenea ordonante de urgenta. Iar motivarea este una cumplita", a declarat Ghorghe Iancu pentru Ziare.com, acuzand PSD de "mercantilism".

Acesta a explicat ca daca ordonanta va fi adoptata in sedinta extraordinara de astazi, 28 august, in 10 zile ea iese din vigoare, adica pana pe 7-8 septembrie.

Traseismul, legalizat: Statul de drept si democratia, suspendate 10 zile de Guvernul Ponta

"In perioada 1-7 septembrie se realeg conducerile celor doua camere parlamentare, pentru noua sesiune. Ca urmare, ordonanta iese din vigoare, iar Curtea Constitutionala nu mai poate fi sesizata de vreo instanta, pentru ca Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, e clar ca nu o sa o faca. Or, CCR are jurisprudenta conform careia nu se pronunta decat asupra constitutionalitatii actelor normative in vigoare.

CCR e scos din joc. Nici nu ne mai intereseaza daca au mai fost astfel de ordonante care sa suspende legi, importanta e magaria, smecheria, folosita in acest scop", a declarat acesta.

Traseismul, legalizat: Laura Stefan: Este o anulare a rezultatelor votului dat in 2012

Pe de alta parte, prof. Gheorghe Iancu a comentat si atitudinea adoptata de Partidul Social Democrat.

"De la Engels si Lenin incoace, statele comuniste si socialiste incearca sa fie 'proprietar al puterii'. PSD se comporta ca un proprietar, face ce vrea pe mosia lui. Asta este atitudinea pe care o vad in momentul de fata: 'Fac ce vreau! Sunt la putere' (...) Acest partid, din 1990 incoace, tot asa se comporta - ca un proprietar", a comentat fostul Avocat al Poporului.

Intrebat de ce a apelat PSD la ordonanta de urgenta, Gheorghe Iancu a explicat: "Reglementarea putea fi facuta prin lege, dar va dati seama ce ar fi fost in Parlament - boicoturi etc, de acea s-au ferit de asa ceva".

Traseismul, legalizat Alina Gorghiu: Niciun ministru nu poate aviza asa ceva

Sute de primarii sunt in faliment

Ramane de vazut cati primari se vor lasa santajati si "cumparati" de Guvernul Ponta.

"Ei vor primarii! Din aproape 3.000 de comune, circa 1.500 de primari sunt de la opozitie, PDL, PNL. Sunt foarte multi primari care se scalda in datorii si exista legea falimentului unitatii administrative - comuna, oras etc - situatie in care nu mai au nimic de platit.

Sunt foarte multi in situatia asta pentru ca s-au facut localitati cu nemiluita. Ar trebui desfiintate, reunite. Or, ca sa poata sa scape de faliment vor trebui sa ceara bani. Cine le da bani, daca nu au trecut la PSD sau aliatii lor in zece zile? Nu mai au bani sa plateasca salarii, stau salariatii pe capul primarilor si al consiliilor locale ca ciorchinii pe vrej. Ce sa faca? Cum sa faca? Sunt sute de comune in situatia asta, din cate am vazut in presa acum cateva zile", a mai declarat prof. Iancu.

Guvernul Ponta se reunit joi intr-o sedinta extraordinara la care este de asteptat sa fie adoptata o ordonanta de urgenta care le va permite primarilor si tuturor alesilor din consiliile locale si judetene ca, timp de 10 zile, sa migreze la ce partid doresc, fara a se mai tine cont de rezultatul alegerilor din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gheorghe Iancu ordonanta migratie primari, #Ponta ordonanta primari , #premier
Comentarii