Traseistii si oportunistii, adevaratul Salvamar al USL (Opinii)

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 17:21
927 citiri
Traseistii si oportunistii, adevaratul Salvamar al USL (Opinii)

Numaratoarea voturilor nu dovedeste ca USL ar fi castigat motiunea pe barba ei, dar demonstraza cat de folositori sunt traseistii si oportunistii, respectiv tradatorii, daca, la o adica, devin din dusmani prieteni, dupa ce din prieteni tocmai devenisera dusmani.

De acum incolo, se pune problema cine umfla potul cel mare, cine umfla un ciolan, cine apuca un cascaval si cine ramane cu buzele umfate, intrucat nu-mi inchipui sa fie pregatite, ca la bufetul suedez, numai ciolane si cascavaluri berechet, disponibie chiar si pentru traseistii salvatori.

Dimpotriva, dupa ce USL s-a vazut cu sacii in caruta, este putin probabil ca va da ceva bacsis celor care au ajutat la incarcat saci, cu atat mai mult, cu cat insusi starostele Iliescu a atras atentia ca noii veniti trebuie tratati ca simpli recruti, fara alte pretentii, decat sa stea drepti si sa nu miste in front.

Proba de foc este varianta Ponta

Pe de alta parte, nici USL n-ar trebui sa calculeze ca sacii sunt bine asezati in caruta, atata timp cat il vrea premier pe Ponta, fara sa observe ca nu conteaza parerea USL, conform televizorului, cat conteaza parerea presedintelui, conform Constitutiei.

Varianta Ponta ar satisface orgoliile lui personale si ar bucura fripturistii, care roiesc in jur. In mod ciudat, s-ar putea sa-i convina si presedintelui. Pus premier, Ponta va trebui sa imparta colaci din ce n-are: pensii, salarii, locuri de munca si viata mai usoara.

Sa fim seriosi, asta vor si grecii, si spaniolii, italienii, portughezii. Toti dau din colt in colt si se milogesc la doamna Merkel sa-i ajute, numai noi vom reusi singuri, fara sa ne milogim, ajutati doar de domnul Ponta.

Daca Ponta se va tine de cuvant si va incerca tot ce a promis, este inevitabila o inflatie, cum nu s-a mai vazut de pe vremea lui Ciorbea, tocmai buna ca sa-si rada in barba incercatul Basescu si sa le-o spuna in fata, la toti: Ponta ati vrut, Ponta v-am dat.

Pana si experimentatul Iliescu ar confirma ca ne-a averizat ce fel de risc seismic reprezinta Ponta, daca se erodeaza intr-un mandat sinucigas, tocmai in momentul solemn, cand a dat norocul peste USL, sosind Salvamarul la timp.

Varianta provizorie Ungureanu

Dupa precedentul renominalizarii lui Boc, este putin probabil ca presedintele va incerca si renominalizarea lui Ungureanu. Dar nici imposibila nu pare.

Parlamentarii vor avea de ales: ori il inghit pe MRU, asa cum este, ori renunta la sase luni de mandat, de buna voie si nesiliti de nimeni. Problema e ca nu s-a nascut inca demnitarul gata sa renunte de buna voie la ciolan, cata vreme nu l-a ros inca de tot.

Si, apoi, ce-i in mana nu-i minciuna: mandatele sunt vrabia din mana, iar alegerile anticipate sunt cioara din gard. Adica, mai bine cu Ungureanu si fara anticipate, decat cu anticipatre si fara vrabia din mana. Asta i-o arata presedintelui clar busola, atunci cand cauta directia Nord.

Alt as, in maneca presedintelui

Asa cum il stim, nu se poate ca presedintele sa nu aiba deja pregatit un as in maneca. Lovitura ar fi sa nominalizeze un premier chiar din USL, dar altul decat infantilul Ponta. De exemplu, un liberal.

Daca a reusit atat de stralucit miscarea Melescanu, de ce n-ar reusi alta, cu alt liberal, unul mai apropiat de PDL, tocmai bun sa bage dihonia in USL si sa se apropie treptat de PDL-isti.

Orice liberal cu scaun la cap se intreaba la ce e bun sa se bucure el acum de Ponta ca devine premier, in speranta ca Antonescu va ajunge - eventual - presedinte peste doi ani.

Nu-i exclus ca un guvern liberal sa fie sustinut de toti liberalii (sau mai toti), dar si de PDL care nici n-are alta varianta, decat sa se intoarca la vechea matca. Un guvern condus de un liberal agreat de presedinte are toate sansele sa puna cu botul pe labe intreaga stanga, cu Ponta cu tot, inclusiv Iliescu. Poate cupleaza si UDMR.

Inca un as, in maneca presedintelui

Basescu ar putea sa tina seama si de parerea experimentatului Iliescu: sa se consulte cu Ponta, dar sa nominalizeze alt membru al PSD. Este mai greu sa-l gaseasca, dar nu-i exclus.

Sigur ca Ponta va fi contra, Iliescu va fi pentru, poate ca nici Nastase nu se va opune, dar propunerea nici n-ar avea alt scop decat sa bage dihonia in sanul PSD si sa ne pomenim cu un premier ales de Basescu anume ca sa fie sustinut de o parte din pesedisti si de unii pedelisti (originari din acelasi FSN).

Degeaba ne facem, insa, iluzii: asul din maneca presedintelui nu-l stie nimeni. El il va scoate la momentul oportun, atunci cand va dori sa ne arate ca, in maneca, nu tine numai asi, in timp ce domnul Ponta este un simplu septar - nu spun valet, intrucat nu cadreaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta premier desemnat, #Basescu Ponta premier, #Basescu premier desemnat USL , #premier