Un elicopter pentru Victor Ponta? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 15 Aprilie 2014, ora 19:26
4417 citiri
Un elicopter pentru Victor Ponta? (Opinii)

Daca maine Barack Obama si-ar muta biroul la Pentagon pentru o mai buna monitorizare a intrarilor la domnia sa, cum ar suna?

Seamana cu ce ne-a anuntat dl. Ponta: "De astazi de dimineata incepand mi-am mutat biroul. L-am rugat pe domnul Dusa, am un birou la Ministerul Apararii Nationale, aia e unitate militara. Oricine intra, daca veniti la mine, fiind unitate militara, se inregistreaza. Acolo (la Palatul Victoria - n.red.) era mai civil".

Din cate stiu eu, nici in Palatul Victoria nu se intra ca la mall. Si acolo exista o evidenta foarte clara a persoanelor care intra in cladire: de ce intra, cu ce intra, unde se duc? Mai degraba, cred ca altceva l-a impins pe dl. Ponta spre biroul securizat din Ministerul Apararii.

Cu ocazia scandalului Duicu, premierul a descoperit ca SRI nu ii acorda tratament preferential. In presa au aparut acele stenograme potrivit carora Adrian Duicu ar fi facut trafic de influenta din cancelaria premierului. Dl. Ponta a calificat situatia drept "inscenare de presa", dar eu una nu l-am auzit spunand ca este vorba despre falsuri.

Si daca nu sunt falsuri, inseamna ca SRI a interceptat acolo. Legal, pentru ca altfel interceptarile nu puteau exista la dosar, dar fara a-l anunta pe premier. Sa zicem ca Adrian Duicu nu era in biroul premierului, dupa cum pretinde in discutia interceptata. Atunci de ce nu se dezice premierul de el nici macar atunci cand l-a inclus intr-un asemenea scandal? Ca sa nu se supere dl Duicu si supararea sa-l faca excesiv de sincer in ancheta?

Asadar, poate ca Victor Ponta nu cauta atat un loc cu iesiri si intrari monitorizate, pentru ca asa este si la Palatul Victoria, ci un loc cu sistem de bruiaj militar. Se teme premierul de interceptari legale ale principalului serviciu secret al Romaniei?

Numai in conditii de razboi un premier se muta intr-o unitate militara. E o stare de razboi pe frontul anticoruptiei, iar Victor Ponta se simte amenintat?

Dar sa zicem ca mutarea premierului nu are nicio legatura cu interceptarile. Sa zicem ca explicatia reala este exact aceea data de Victor Ponta. Tot nu e in ordine. Inseamna ca premierul admite implicit haosul, lipsa de control si organizare din sediul Guvernului. Inseamna ca in sediul Guvernului poate sa intre oricine si face orice, ceea ce reprezinta un pericol pentru securitatea nationala a Romaniei.

Fuge premierul din fata haosului administrativ si al unui imens institutional pe care nu il mai poate gestiona? Este un esec in egala masura imputabil lui Victor Ponta. Si asta cand? Atunci cand Romania a devenit granita lumii civilizate dincolo de care anarhia si razboiul inainteaza.

Un premier care admite un astfel de esec institutional, care fuge la propriu din Palatul Victoria transmitand un mesaj de insecuritate societatii, nu cred ca are de ce sa ramana in fruntea Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Victor Ponta birou minsiterul Apararii, #Ponta anticoruptie, #Ponta interceptari Duicu , #premier