Victor Ponta a facut-o iarasi de oaie (Pamflet)

Luni, 12 Mai 2014, ora 21:34
8420 citiri
Victor Ponta a facut-o iarasi de oaie (Pamflet)
Foto: Arhiva Antena3

Vorbind duminica seara de la o televiziune prietena, prim-ministrul Ponta s-a referit la mult comentatul zbor al vicepemierului rus Dmitri Rogozin, precizand ca, in cazul respectiv, "am fost eu comandantul suprem", intrucat presedintele "se plimba prin tara".

Fireste, nu putea sa fie comandant suprem decat cu de la sine putere si in baza regescului principiu "statul sunt eu". Dar, in legatura cu toata istoria, ar fi mai multe de spus:

In primul rand, cam in acelasi timp cand presedintele "se plimba prin tara", prim-ministrul se plimba in afara tarii, respectiv la Copenhaga, ca sa vada spectacolul "Eurovision", cu sotia si cu un avion privat despre care unele televiziuni pretind ca-i chiar al lui "Felix" Voiculescu.

In al doilea rand, oricat s-ar plimba presedintele prin tara, prim-ministrul are posibilitatea si chiar datoria sa-l anunte prin mijloacele de comunicare speciale asupra unei situatii de exceptie aparuta subit, daca socoate ca in speta este cazul sa actioneze comandantul suprem. Nu se substituie comandantului, pe motiv, cine stie, ca-i e rusine sa vorbeasca la telefon.

In al treilea rand, Constitutia prevede cu precizie ce se intampla in cazul cand comandantul suprem este indisponibil: il inlocuieste al doilea om in stat, respectiv presedintele Senatului. In nici un caz, prim-ministrul. Asemenea prevedere nu exista nicaieri, iar daca se baga altul acolo unde nu-i fierbe oala, inseamnna, zic eu, ca-i impostor.

In al patrulea rand, domnul Ponta incearca sa spele rufele murdare in public, internationalizand ciorovaiala domniei sale cu presedintele, intrucat la toate cele de mai sus a adaugat: "Le transmitem partenerilor nostri (externi - n.red.) ca ma ocup eu, ca se pot baza pe noi cat presedintele se plimba prin tara".

Daca le-a si transmis cumva inseamna ca respectivii parteneri au ramas despre noi cu o imagine ca despre un fel de tara a lui Papura Voda, unde Antena tine loc de tara, iar Ponta de Papura. De Voda nu tine loc nimeni, pentru ca rangul s-a desfiintat.

Dar daca l-o fi auzit cumva si Rogozin, era normal sa i se para ca la noi e sat fara caini si ca, daca se ridica sus cu bombardierul, ar indrazni sa ne survoleze fara probleme intrucat, in loc sa se teama de reactia presedintelui, va avea de-a face cu parerea premierului intr-o problema in care acesta n-are voie decat sa aiba cel mult o parere. Strict privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Rogozin avioane, #Dmitri Rogozin Ponta bombardier, #Dmitri Rogozin amenintari , #premier