Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Victor Ponta a mers la Pentagon. Ce a discutat cu secretarul Apararii din SUA UPDATE (Video)

Joi, 12 Februarie 2015, ora 07:57
5345 citiri
Victor Ponta a mers la Pentagon. Ce a discutat cu secretarul Apararii din SUA UPDATE (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta s-a intalnit miercuri la Pentagon cu secretarul Apararii din Statele Unite, Chuck Hagel.

Cei doi au discutat despre operatiunile NATO, potrivit unui oficial al Departamentului de Stat al SUA.

Secretarul de presa al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, a precizat la finalul reunirii dintre cei doi oficiali, ca Hagel i-a multumit lui Ponta pentru oferta guvernului roman de a trimite mai multe trupe in Afganistan, precum si pentru sprijinul puternic manifestat de tara noastra in alte operatiuni NATO si ale coalitiei.

Kirby a mentionat ca Hagel si Ponta s-au intalnit anterior in luna iunie, cand secretarul Apararii a fost la Constanta.

"In remarcile sale de incheiere, prim-ministrul Ponta a multumit secretarului Hagel pentru atentia pe care a acordat-o problemelor de securitate din zona Marii Negre si pentru rolul pe care l-a jucat la conducerea Departamentului american al Apararii intr-o perioada tensionata pentru aliatii NATO", a spus Kirby.

UPDATE: Un comunicat de presa al Guvernului de la Bucuresti arata ca in cadrul intrevederii premierului Ponta cu Chuck Hagel, "a fost reafirmata preocuparea constanta pe care Guvernul Romaniei o are pentru intarirea cooperarii bilaterale in domeniul apararii, ca pilon al parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA".

In plus, in cadrul reuniunii de la Pentagon, "a fost subliniata sustinerea larga in Romania pentru consolidarea prezentei cu efective a SUA si NATO in tara noastra. A fost apreciata contributia Romaniei la operatiunile internationale, in mod special din Afganistan si excelenta colaborare bilaterala in aceste operatiuni", mai arata documentul citat.

Cu aceasta ocazie, premierul Victor Ponta "a reiterat pozitia ferma a Romaniei referitoare la actiunile Rusiei in Ucraina si a subliniat importanta cruciala a solidaritatii tuturor membrilor UE si NATO in fata provocarilor din estul Europei".

Cu cine s-a intalnit Ponta in SUA

Victor Ponta pleaca in SUA o saptamana - Gabriel Oprea ii tine locul premierului

Premierul Victor Ponta este intr-o vizita de o saptamana la Washington, unde se va intalni cu mai multi oficiali si reprezentanti ai mediului de afaceri.

"Vreau sa demonstram ca Romania este o tara in care merita investit! Voi efectua in viitorul apropiat o vizita la Washington pentru a avea intalniri cu Secretarul de stat al Comertului si alti reprezentanti ai mediului de afaceri din SUA, pe dimensiunea economica a Parteneriatului Strategic. La relatiile politice si militare excelente trebuie sa se adauge si relatii economice mai bune!", a sustinut premierul Victor Ponta inainte de plecare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta vizita Pentagon, #Ponta vizita SUA 2015, #Ponta secretar Aparare SUA, #Ponta intalnire Hagel , #premier