Victor Ponta a spus esentialul (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 12 Septembrie 2013, ora 12:10
8016 citiri
Victor Ponta a spus esentialul (Opinii)

Nici macar dupa ce a isterizat o tara intreaga, Victor Ponta nu a fost in stare sa spuna cu subiect si predicat daca este sau nu de acord cu proiectul Rosia Montana.

Simplu: pro sau contra? La Antena 3, premierul a facut o salata de vorbe din care nu poti intelege nimic.

"A fost un angajament personal al meu in raport cu acesti oameni, obtinand nu sa le schimb parerea, ca Daciana e in continuare impotriva proiectului, dar obtinand un lucru foarte important: chiar daca esti impotriva, asculta toate argumentele. (...) Exista si foarte multe beneficii pentru Romania si foarte multe pericole daca nu facem acest proiect si trebuie sa voteze niste oameni in cunostina de cauza (...)

Eu am fost impotriva proiectului, inainte sa cunosc aproape nimic despre proiect, pentru ca era sustinut de Basescu, si am spus ca daca il sustine Basescu e ceva de rau. Cand am vazut toate proiectele, am zis haideti sa citim tot, sa ascultam pe toata lumea.

Eu m-am gandit ca o sa vina cei care manifesta impotriva la Parlament, cei care manifesta pentru, si luam decizia. Proiectul meu politic a fost de a descoperi ideea de dialog. Vreau in continuare ca Romania sa aiba o sansa pentru viitor, sa aiba investitii, pentru ca altfel o sa ne blocam si ramanem o tara saraca." Aha! Ati inteles?

Dar din asta intelegi ceva: "Conform legilor actuale si a avizului, noi ar trebui sa dam avizul de Mediu si sa inceapa exploatarea. Era o responsabilitate uriasa de care nu fug si pe care nu o poate lua un ministru sau un premier, ci reprezentantul acestui popor, Parlamentul. Astfel, potrivit legilor actuale, eu ar trebui sa dau avizul, cum ar fi trebui sa-l dea si guvernele anterioare." Mi se invart ochii, va dau cuvantul meu de onoare! Dar poate ca ati inteles totusi dvs.

Dar chiar straduindu-se din rasputeri sa nu spuna nimic, Victor Ponta a spus esentialul despre sine, despre USL, despre singurul lor proiect politic. Victor Ponta a recunoscut ca singurul motiv pentru care s-a opus proiectului Rosia montana fost sustnerea pentru acelasi proiect din partea lui Traian Basescu si ca abia dupa aceea a incercat sa inteleaga ceva din proiect.

Cu alte cuvinte, Victor Ponta admite senin ca intreaga sa conduita politica si, implicit, a USL au avut o singura ratiune, un singur obiectiv si un singur criteriu - antibasismul transformat in politica de stat.

Victor Ponta admite senin, chiar invoca in apararea sa, faptul ca el si USL au actionat exclusiv pavlovian: ce vrea Basescu e rau si, probabil, ce nu vrea Basescu e bine.

Si acesti pavlovieni ramasi sau pe cale sa ramana fara obiectul muncii conduc Romania. Iau decizii esentiale pentru prezentul si viitorul ei. Au daramat guvernul MRU cu argumentele lor pavloviene pentru a descoperi ca motivele invocate sunt false, in frunte cu gazele de sist si Rosia Montana.

Si ce se va intampla cand Traian Basescu va diparea? Care va mai fi criteriul? La ce se vor mai raporta marii oameni de stat odata ce antibasismul va fi ramas fara obiectul muncii? Se va fi stins farul si vor fi ramas in bezna? Daca le iei antibasismul nu mai sunt nimic.

Niste oameni care se recunosc incapabili sa rationeze lucid, la rece, in interes national, care folosesc strict argumente viscerale, emotionale, au in maini destinul Romaniei. Nu cred ca mai e ceva de spus. Un om, o formatiune care gandesc astfel nu pot conduce nici macar o adminsitratie de bloc, dar ei conduc o tara. Spre dezastru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Rosia Montana, #Ponta Basescu USL , #premier
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Dumnezeu nu-l bate pe român cu parul. Îl bate cu Ponta, ceea ce este