Victor Ponta: Cresterea economica vine din mediul privat

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 11:04
1770 citiri
Victor Ponta: Cresterea economica vine din mediul privat
Foto: TVR Info

Romania poate obtine crestere economica din segmentul privat, nu din cel public, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, la reuniunea consilierilor economici din reteaua de reprezentare externa a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

"Am inteles de mult timp ca putem avea crestere economica si locuri de munca din zona privata, nu cea publica. Daca nu esti competitiv, poti sa ai consilieri economici oricat de buni, pentru ca nu au ce sa vanda. Din punctul meu de vedere, ministrul delegat pentru mediul de afaceri are tot sprijinul pentru a fi activ, pentru a va da toate informatiile de care aveti nevoie", a spus prim-ministrul.

Potrivit spuselor sale, Romania trebuie sa convinga ca poate fi un bun partener comercial, iar rolul consilierilor economici este sa vanda un produs, Romania, care oricum "are mari probleme in a se promova".

"Sunt convins ca se poate face mult mai mult, cu o singura conditie: sa primiti din tara informatii si atunci cand solicitati informatie sa raspunda cineva la telefon, e-mail, mesaj. Nu trebuie sa fiti abandonati pe langa consulate si ambasade", a precizat premierul.

Ponta a adaugat ca isi doreste ca guvernul sau sa fie unul pro-business. De asemenea, el a explicat ca masurile de austeritate si scaderea deficitelor sunt lucruri bune, insa in conditiile in care exista si crestere economica.

La randul sau, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a declarat ca principalul mesaj pe care trebuie sa-l transmita Romania este ca suntem ferm angajati in relatii cu creditorii internationali, intr-un program "serios" de stabilizare si reforme structurale sectoriale accelerate.

Potrivit spuselor sale, avand in vedere ca suntem o tara care consuma mai mult decat produce, "credibilitatea necesara pentru a atrage investitii straine".

"Se va continua reforma economica sectoriala, care da credibilitate, eficientizarea companiilor de stat. Aveti un rol important, avand informatii de la minister, a explicarii faptului ca suntem stabili, transparenti, a atragerii unor investitori foarte buni", a spus Georgescu.

Ministrul a adaugat ca investitorii straini vor pune presiune pe management, care va fi si el privatizat, pentru a obtine profituri mai mari la companiile de stat.

"Principalele mesaje pe care trebuie sa le transmitem sunt ca Romania se afla intr-o stare macroeconomica stabila pe termen mediu si lung. Romania are suficiente domenii atractive pentru investitiile straine: energetic, transporturi, agricultura, turism, IT etc", a conchis Georgescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Victor Ponta crestere economica, #crestere economica mediul privat , #premier