Victor Ponta, drumul spre dictatura (Opinii)

Duminica, 27 Mai 2012, ora 09:52
6686 citiri
Victor Ponta, drumul spre dictatura (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa ce s-au folosit de stirile negative si alarmiste si le-au interpretat in asa maniera incat au bagat spaima in romani, uselistii, prin vocea premierului Victor Ponta, vin si afirma ca televiziunile ar trebui sa isi mai tina si gura in anumite privinte.

In aceste conditii, mortii Revolutiei, care s-au sacrificat in numele libertatii, sunt omorati a doua oara, prin nepasare si lipsa de respect.

Cat timp s-au aflat in Opozitie, liderii Uniunii Social Liberale faceau tot posibilul sa arate lumii o realitate alarmanta, in care presedintele tarii, Traian Basescu, impreuna cu Guvernul, erau responsabili de prostul mers al lucrurilor in Romania. Stirile de acest gen erau multe si alarmiste. Situatia financiara a tarii se prezenta cum nu se poate mai rau.

Adevarul este ca Romania este o tara in care nimic nu este ceea ce pare. La asta se poate sa se fi gandit si premierul Ponta care, lovit brusc de intrebari si framantari despre conditia si spiritul uman, a decis sa faca publice cugetarile sale.

El considera ca stirile transmise de posturile de televiziune prin care este anuntata prabusirea leului in raport cu euro nu numai ca nu sunt admisibile in nici o tara cu piata financiar bancara libera, dar el spune ca exista chiar un raport de tipul cauza-efect intre abundenta stirilor de acest gen si starea de ingrijorare a populatiei.

Ponta spune ca RTV face rau cu titlurile despre leu

El a transmis, astfel, electoratului roman ca nu sunt motive de ingrijorare in ceea ce priveste evolutia monedei nationale. Pai ce altceva ar fi putut spune reprezentantul unui partid, aflat in alianta, care viseaza ca preia Puterea?

Problema nu este aceasta, deoarece spoiala cu tenta sociala, praful in ochi pe care il arunca unui popor sarac nu vor dura prea mult. Iar Ponta si ai lui sunt constienti de aceasta situatie. Motiv pentru care, pregatesc terenul pentru spalarea creierilor. Si, cum o singura televiziune nu le era de ajuns pentru propaganda, premierul a decis sa ia masuri.

Si sa pregateasca terenul pentru dictatura, prin strangerea usoara, dar constanta, a cate unui surub, pana la controlul pe care si-l doreste, Ponta a iesit la rampa si a recomandat posturilor tv sa o lase mai moale cu situatia economica, mai ales in ceea ce priveste leul si moneda nationala.

In urma cu ceva timp, mai exact, in data de 20 februarie 2012, adica pe cand era in Opozitie, Victor Ponta declara: "Romania nu a iesit din criza, poate ca doamna Udrea a iesit din criza sau domnul Basescu, dar genul acesta de declaratii, dincolo de importanta lor in batalia interna din partidul de guvernamant, risca sa induca in eroare si sa creeze o noua mare dezamagire in cadrul populatiei".

Pumnul inmanusat in catifea pe care premierul Victor Ponta il apropie, deocamdata, de gura presei, are toate sansele sa devina calus. "Recomandarile" ar deveni ordine, iar libertatea presei ar deveni un simplu mit. Tacerile si stirile fabricate, aruncate populatiei, discutiile purtate in spatele usilor inchise, lipsa de transparenta constituie metode nedemocratice pe care uselistii incearca sa le puna in aplicare. Mijloacele securisto-comuniste, de trista amintire, se vor perpetua.

Limitarea dreptului la libera exprimare si la informatie este o practica ce aminteste de vremurile de trista amintire, cand partidul unic nimicea tot ce ii era potrivnic sau independent.

Din nou, Frontul Salvarii Nationale, vopsit in culori moderne - PSD si PC, cu tente neo-vintage - PNL - isi va batea joc de sangele celor care, in decembrie 1989, au crezut ca merita sa mori pentru un ideal: libertatea.

Cat timp romanii vor mai inchide ochii si vor accepta asemenea practici, scopul pentru care strazile tarii au fost spalate cu sange, in decembrie 1989, va fi ingropat in uitare.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta presa, #Victor Ponta titluri televiziuni, #Victor Ponta libertatea presei , #premier
Comentarii