Victor Ponta, Dumnezeul lui Serban Ionescu (Opinii)

Joi, 17 Mai 2012, ora 08:26
8488 citiri
Victor Ponta, Dumnezeul lui Serban Ionescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Ce rusine pentru MRU si Emil Boc! A fost nevoie de venirea la guvernare a lui Victor Ponta pentru ca un mare actor, precum Serban Ionescu, sa capete o speranta de supravietuire.

Din ultimele informatii, se pare ca sotul Magdei Catone va fi trimis la o clinica medicala din Viena, intr-o ultima incercare disperata de a i se salva viata, amenintata de o boala necrutatoare, provocata de muscatura unei capuse.

Cand am vorbit despre "rusinea lui Ungureanu si Emil Boc", m-am exprimat intr-o cheie ironica si, evident, ca nu trebuie sa cautam o vina acestor oameni, doar pentru ca un individ, in Romania, risca sa treaca in nefiinta, captiv intr-un sistem medical subfinantat si fara perspective de revenire. Vina nu e a lor personala, dar, in calitate de giranti ai unui asemenea sistem, pot fi complici la un eventual omor din culpa.

Nu, intr-o tara in care oamenilor le este garantat dreptul si accesul la un sistem de sanatate, conform Constitutiei, nu premierul trebuie sa fie cel care hotaraste soarta unui amarat al vietii.

Nu trebuie sa para ca un om are de facut o alegere, iar acea alegere ii este dictata de sonoritatea numelui si notorietatea publica a celui ales. Sa vii si sa spui, in calitate de premier, ca poti sa faci un gest fata de un om (dar cine stie cati au fost inaintea lui in aceeasi situatie) reprezinta recunoasterea esecului unui sistem fata de beneficiarii sai. Recunosti ca nimic nu functioneaza si, numai tu, unul dintre primii oameni ai statului, poti avea drept de viata si de moarte asupra supusilor.

Exista si in Romania, ca in toate tarile alaturi de care formeaza o Uniune Europeana, un sistem de plata a asigurarilor de sanatate, menit a garanta platitorului de bir accesul neingradit si nelimitat la toate resursele necesare pentru alinarea suferintelor sale, intr-un moment nefast al vietii. Cred ca, tocmai de aceea, ne-am zbatut atat sa ne infiltram in marea familie europeana, mizand pe ideea ca, astfel, intram in randul civilizatiei occidentale. Am sperat ca, macar in acel moment, respectul statului roman fata de oameni si legi se va schimba radical.

Iata ca ne-am inselat. Exemplul actorului Serban Ionescu este graitor si, totodata, strigator la cer. Bolnav de aproape un an de zile, actorul a ajuns in atentia opiniei publice prin diversele articole din presa.

Cireasa de pe tort, care a aratat tarii un ins dezumanizat, disperat, a pus-o o emisune care a aratat oamenilor prin ce trece un om intr-un spital din Romania. Se zbate intre viata si moarte si nimeni nu are rezolvarea problemelor sale. Mai mult, nici nu i se dau prea mari sperante de supravietuire, dar nici nu i se ofera alternative de tratament.

Brusc, aflam ca ar exista o sansa pentru Serban Ionescu intr-o clinica din Viena. Normal, pentru mai toti oamenii cu stare din Romania, solutia la problemele lor de sanatate nu s-a aflat in Romania, ci tocmai in capitala Austriei. Intrebarea care se pune este urmatoarea: de ce Serban Ionescu a fost tinut atata vreme intr-un spital din tara, indopat cu antibiotice si nu a fost trimis la timp peste hotare? Daca solutia exista undeva, acolo in zare, nu trebuia ea prinsa cu ambele maini si cat mai devreme?

Vine domnul Ponta si ne transmite ca se vor elibera niste bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru a-l scapa pe actorul Ionescu de la moarte. Si daca in locul lui Serban Ionescu ar fi fost Fane Cotor din Patarlagele, ar mai fi apelat domnul Ponta la fondul de rezerva al Guvernului?

N-ar fi fost mai profesionist din partea sistemului sa-i completeze un formular E 112 domnului Ionescu si sa-l trimita la tratament in afara granitelor tarii?

Cum, de altfel, ar fi corect sa se intample cu toti cetatenii platitori de asigurari, care au astfel de probleme. Daca in tara nu se poate, iar omul e pe moarte, de ce ne jucam de-a profesionistii pe banii omului? Sa nu-si fi platit Serban Ionescu asigurarile de sanatate? Ne puteti lamuri, domnule Ponta?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Serban Ionescu muscat capusa, #tratament Serban Ionescu Ponta, #boala Serban Ionescu , #premier