Victor Ponta inca mai face pe nevinovatul (Opinii)

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 11:47
4550 citiri
Victor Ponta inca mai face pe nevinovatul (Opinii)
Foto: Guvernul Romaniei

Raportul sustinut marti de Victor Ponta in Parlament despre votul in diaspora, despre viitorul Guvernului si, mai ales, despre propriul sau concediu nu cred sa fi convins pe cineva. Dimpotriva, multora le-a starnit dispret, lehamite, dezgust.

Totdeauna altii sunt de vina

Explicatia cu votul din diaspora a sunat lamentabil, zic eu. Dupa ce l-a facut demis pe Corlatean, iar solutia Melescanu s-a dovedit mai putin eficienta decat o frectie la un picior de lemn, singura concluzie barbateasca era sa-si puna personal cenusa in cap, pentru ca alti vinovati nu mai avea in jur.

Cand colo, a reluat povestea perimata cu legislatia defectuoasa, de parca legislatia nu putea fi schimbata in doi ani de cand e premier. Guvernul avea timp sa modifice legislatia cum ar fi crezut, asa ca sa iasa bine.

Dar premierul n-a miscat niciun deget, dand ocazia ambasadorilor sa cheme politiile straine, ca sa improaste romani cu gaze lacrimogrene si sa-i imprastie de la vot.

Iar acum nu-i vinovat nimeni: nici Guvernul, nici MAE, nici ambasadorii, nici Ponta. E vinovata numai legislatia, ca si cum ar fi venit din senin, manata de placile tectonice, ca seismele.

Pe buna dreptate, alegatorii s-au revoltat dand vina pe Victor Ponta si insinuand ca acesta intuise intentiile ne-pesediste ale alegatorilor din diaspora si atunci i-a oprit de la vot, dand nastere unui spectacol de zile mari, care a uimit telespectatorii din intreaga Europa.

Nu pretind ca domnul Ponta ar fi trebuit sa-si dea demisia, dar merita sa-si fi pus ceva cenusa in cap, ca sa vada telespectaorii ca a inteles despre ce este vorba si ca nu sunt dusi cu zaharelul macar acum, la spartul targului.

O remaniere second hand

Viitorul Guvernului se pare ca este mai alambicat decat explicatia cu diaspora. Membrii propriului partid au inceput sa observe ca unora li se ia ciolanul din farfurie, iar altora li se ia farfuria cu totul, ca sa se infrupte din ea un partid care nici nu exista.

Caci partidul domnului Tariceanu este nimic mai mult decat o fantoma, neinregistrata nicaieri, dar cu oameni in carne si oase, care au dat vrabia din mana ca sa apuce Tariceanu cioara in gard.

Iar Ponta inca il mai indrageste pe Tariceanu cu intreaga lui echipa de fugari, contand ca-l ajuta sa obtina in viitor majoritatea, cu ajutorul liberalilor second-hand.

Dar, pana la majoritate, Ponta presimt ca va avea de luptat cu propriii sai coechiperi, pe care poate i-a si lovit amocul, simtind cum se clatina scaunele lor caldute din institutii, asteptate cu nerabdare de altii.

Ma intreb retoric: cati din PSD n-ar jindui, de exemplu, postul de la Externe, unde probabil ca Tariceanu asteapta si el un os de ros din portia lor, numai ca sa-i iasa corect algoritmul lui Ponta?

De altfel, Mircea Geoana a si atras atentia ca remanierea n-o poate face un om cu de la sine putere si ca ea trebuie judecata la rece si de comun acord in sanul PSD.

La logica asta, nu se va putea opune nici Ponta, nici Iliescu si nici macar tata socru', cel care isi apara ginerele ori de cate ori pune cineva ochii pe el.

Trai nineaca, in Dubai

Cat priveste concediul din tarile calde, i-a cazut cat se poate de prost fostului candidat la presedintie. Ca un facut, in zilele lui de relaxare, se petrec in tara evenimente tragice la care e absent, dar ar trebui sa fie cel mai prezent.

De randul acesta, s-a prabusit un elicopter, a produs opt morti, doi raniti, a creat zile de doliu, in care timp presa l-a descoperit pe premier petrecand in Emirate. Prozit, nea Ghita! Hai noroc!

Cu alta ocazie, se rasturnase un autocar cu romani in Muntenegru, ministrii muntenegreni alergau de colo-colo sa le dea romanilor ajutor (au si fost felicitati pentru asta), iar premierul nostru juca baschet. Ca omul care nu raspunde la telefoane cand este ocupat (nici din Emirate n-a raspuns), nu s-a deranjat pana la sfarsitul partidei, nici multa vreme dupa aceea.

Nu mai vorbesc de alt caz, cand cu tragedia aviatica din muntii Apuseni (opt morti, plus raniti). Presa informa la timpul sau ca momentul l-a prins pe premier la televizor, de unde, dupa terminarea programului, s-ar fi dus la un restaurant sa cineze. Cert este ca mortii si accidentatii i-a lasat pe seama subalternilor, sa se descurce cu ei.

Chiar si Ceausescu, megaloman cum era, cand a aflat in 1977 ca e cutremur in Romania, iar el se afla la o receptie in nordul Africii, a luat imediat avionul si in cateva ceasuri era deja printre daramaturi si victime la Bucuresti. Mai mult nu pot sa zic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta raport Parlament, #Ponta concendiu Dubai, #Ponta vot diaspora , #premier