Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Victor Ponta: Niciodata nu primesti iertarea daca spui tot in comunicarea publica

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 22:11
1945 citiri
Victor Ponta: Niciodata nu primesti iertarea daca spui tot in comunicarea publica

Premierul Victor Ponta le-a vorbit joi tinerilor social-democrati despre importanta comunicarii, sustinand ca niciodata nu esti iertat daca spui tot in comunicarea publica si ca sunt oameni care tin neaparat sa apara la televizor folosindu-se de naivitate sau apetenta pentru scandal.

"Niciodata nu primesti iertarea daca spui tot in comunicarea publica. Nu, dimpotriva, cei care te-au acuzat sunt fericiti ca au confirmarea ca de fapt esti un ticalos, un bandit, un hot, ce te-au acuzat ei ca esti", a spus Ponta, la cea de-a doua editie a concursului Olimpiada de Comunicare Politica, organizata de TSD Bucuresti.

El a punctat ca sunt oameni care folosind naivitatea sau apetenta pentru scandal vor sa apara la televizor.

"Daca iti pui pene si spui ca te duci sa-i dai cu parul in cap presedintelui tarii va asigur ca veti fi prima stire la televizor, desi sigur nimeni nu o sa va intrebe cine sunteti si cu ocazie ati vrut sa va puneti pene si sa-i dati in cap presedintelui. Este atat de frumoasa stirea, incat nu are importanta nici daca nu exista persoana respectiva", a afirmat premierul.

Ponta a aratat ca nu este un teoretician al comunicarii, dar ca el crede in stiinta comunicarii si ii asculta pe altii, care o stapanesc. "Nu-i ascult intotdeauna, uneori fac de capul meu si asta este valabil pentru toti oamenii politici care ajung in anumite functii, uneori imi pare rau ca nu-i ascult, alteori s-a dovedit ca am dreptate", a sustinut el.

Liderul PSD a subliniat importanta comunicarii.

"Se intampla de multe ori sa fie totul comunicarea, nu pe perioade lungi de timp, dar pe perioade scurte de timp poti sa duci campanii electorale sau proiecte electorale numai si numai pe comunicare. Lumea s-a schimbat atat de mult, incat nu avem doar telejustitie, avem si telepolitica, avem si telesocial si telemedicina. Deci este importanta comunicarea", a apreciat el.

Ponta a adaugat ca, de asemenea, conteaza foarte mult pozitia din care se face comunicarea, din Opozitie sau de la Putere, punctand ca este mai dificil atunci cand esti in "teren".

El a subliniat ca ideea de campanie electorala in randul tinerilor este provocarea cea mai mare pentru toti marii comunicatori ai lumii democratice in acest moment.

"Tinerii nu merg la vot nici in SUA, nici in Germania, Franta, Romania, iar cei care merg la vot au un comportament la vot oarecum atipic fata de majoritate. Imi aduc aminte ca in 2000 toata lumea a fost socata ca tinerii care au mers la vot l-au votat pe Vadim Tudor. Eu nu as mai fi socat daca tinerii care ar merge la vot l-ar vota pe Dan Diaconescu, pentru ca votul nu este un vot rational", a spus Ponta.

In opinia sa, nu exista comunicare pentru toata lumea.

"Vreau doar sa va indemn sa tratati in continuare cu seriozitate comunicarea politica intr-o epoca a comunicarii. (...) Cel mai interesant lucru despre comunicare pe care l-am citit a fost acela ca intotdeauna in istoria omenirii pestele mai mare l-a mancat pe pestele mai mic. Noi traim intr-o noua epoca, in care pestele mai rapid il mananca pe pestele mai incet. Dvs sunteti mai rapizi, in mod natural, eu sunt mai incet, ca sunt batran. (...) Daca va miscati mai repede, chiar daca uneori va miscati in directia gresita, aveti sanse mai mari sa-i bateti pe pestii mai mari, dar mai inceti decat dvs", a afirmat Ponta, care i-a felicitat pe tinerii social-democrati pentru organizarea Olimpiadei de Comunicare Politica de la Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ponta Olimpiada de Comunicare Politica, #Victor Ponta comunicare , #premier