Ponta nu se intalneste cu trimisul SUA la Bucuresti pentru ca "e ocupat" - in programul oficial nu apare nimic

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 20:44
6120 citiri
Ponta nu se intalneste cu trimisul SUA la Bucuresti pentru ca "e ocupat" - in programul oficial nu apare nimic
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta nu se va intalni cu trimisul american la Bucuresti, subsecretarul de stat Victoria Nuland, care va vizita tara noastra vineri si sambata, in cadrul unei schimbari de ultim moment in programul deplasarii sale in Europa.

Informatia a fost confirmata atat de doi dintre consilierii premierului, deputatul PSD Radu Popa si fostul senator UDMR Gyorgy Frunda, cat si de ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Inca un consilier al lui Ponta, atac la SUA: Nu suntem colonie, Nuland nu vine sa ne verifice unghiutele

Radu Popa avut o explicatie pentru faptul ca prim-ministrul Victor Ponta nu isi va face timp, in cele doua zile in care Victora Nuland se va afla la Bucuresti, sa se intalneasca cu aceasta: "Era o agenda prestabilita a premierului roman, agenda doamnei subsecretar de stat a inclus in ultimul moment Bucurestiul".

"Prim-ministrul nu poate sa stabileasca agenda nici de marti pe sambata, nici de joi pe duminica. Probabil ca Guvernul va comunica in aceste zile ce face premierul vineri si sambata", a mai spus Radu Popa, la B1 Tv.

Consilier al lui Ponta: Uncle Sam ne priveste cu superioritate. Nu suntem colonie

Un alt consilier al premierului, Gyorgy Frunda, nu a considerat neobisnuit faptul ca premierul Ponta nu se va vedea cu inaltul oficial american, argumentand ca aceasta il are drept corespondent pe ministrul de Externe, Titus Corlatean, cu care se va vedea, iar o intalnire cu presedintele Traian Basescu e "gest de curtoazie" din partea Presedintiei: "Mi se pare ca normal e ca doamna Nuland sa se intalneasca cu domnul Corlatean (ministrul de Externe -n. red), acesta e nivelul paralel".

SUA trimit din nou un emisar in Romania, dupa "martea neagra" din Parlament

La randul sau, ministrul de Externe Titus Corlatean a confirmat ca premierul Victor Ponta nu se va intalni cu Victoria Nuland, pentru ca nu-i permite programul.

"Programul premierului era facut de multa vreme asa incat din motive obiective acel program nu a putut fi schimbat si am tot mandatul premierului sa pot discuta orice fel de aspect pe care si partea americana si partea romana le considera necesare", a declarat Titus Corlatean, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, in programul premierului, afisat pe site-ul oficial al Guvernului, nu este trecut niciun eveniment public.

Victoria Nuland, vizita la Bucuresti dupa "martea neagra" din Parlament

Secretarul de stat adjunct al SUA, Victoria Nuland, care se ocupa de Europa de Est si Eurasia in diplomatia americana, va vizita Bucurestiul pe 10-11 ianuarie, pentru a discuta despre cooperarea bilaterala si respectarea statului de drept in Romania, dupa evenimentele din 10 decembrie, din Parlament, zi care a primit numele de "martea neagra".

Atunci, deputatii au modificat Codul Penal starnind reactii aprinse in randul magistratilor. Vizita lui Nuland vine si in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat public in repetate randuri ca Adrian Nastase este condamnat politic, asemeni Iuliei Timosenko, la presiunea exercitata de presedintele Basescu prin intermediul "cozilor de topor" din magistratura.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de stat al SUA, in timpul discutiilor vor fi abordate subiecte legate de "probleme bilaterale si regionale, inclusiv eforturile depuse pentru intarirea suprematiei legii" in tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta intalnire Victoria Nuland, #Victoria Nuland vizita martea neagra, #trimis SUA vizita Bucuresti, #subsecretar stat SUA vizita Bucuresti , #premier