Victor Ponta: Romania va fi una dintre cele mai sigure frontiere ale UE

Marti, 24 Iulie 2012, ora 19:47
3595 citiri
Victor Ponta: Romania va fi una dintre cele mai sigure frontiere ale UE
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Romania va fi, in perioada urmatoare, una dintre cele mai sigure frontiere ale Uniunii Europene.

"Sunt foarte mandru pentru ca, in acest moment, avem o poveste de succes, iata si sistemul integrat de securizare a frontierelor, inceput in 2004, care a costat aproape un miliard de euro, s-a dovedit si se dovedeste astazi ca fiind la cele mai inalte standarde europene.

Le-am spus politistilor de frontiera ca ei sunt deja in Schengen si in UE si sa nu fie dezamagiti daca din motive pur politice munca lor va fi recunoscuta mai incolo decat in mod normal", a sustinut Ponta, la inaugurarea Centrului de Comanda si Control al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

El a evidentiat munca oamenilor din spatele monitoarelor si a dat exemplu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care a incasat, la bugetul de stat, in ultimele trei luni, 1,2 miliarde de lei, retelele de coruptie institutionalizata fiind destructurate.

"Cred ca ceea ce a fost rau s-a dat deoparte si Politia de Frontiera este o arma si un corp al MAI de elita si, impreuna cu Directia Generala a Vamilor, va asigura ca toate faptele de contrabanda, de evaziune fiscala sa fie combatute, iar Romania, prin acest sistem functional, sa aduca mai multi bani la bugetul de stat si la cel al UE si sa dovedeasca, inca odata, ca Romania este in Europa, indiferent de ce spun uneori politicienii", a aratat acesta.

Centrul de Comanda si Control al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a fost inaugurat in prezenta premierului Victor Ponta, a ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a conducerii IGPF si a altor oficialitati, printre care ambasadori ai UE acreditati la Bucuresti.

Centrul de Comanda al IGPF a costat aproximativ 20.000.000 de euro, cladirea fiind complet dotata, atat cu echipamente cat si cu mobilier. Banii provin din creditul extern garantat guvernamental aferent contractului incheiat cu EADS Deutschland.

Cladirea va asigura activitatile de coordonare a actiunilor IGPF, centralizarea datelor cu impact in managementul frontierei de stat, precum si coordonarea actiunilor FRONTEX prin intermediul Centrului Operational de Comanda.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ponta Romania granite sigure, #Ponta politia frontiera, #Ponta Schengen , #premier
Comentarii