Victor Ponta: BERD este singura sansa de modernizare a CFR (Video)

Luni, 17 Iunie 2013, ora 21:01
1046 citiri
Victor Ponta: BERD este singura sansa de modernizare a CFR (Video)
Foto: Arhiva

Singura sansa reala de restructurare si modernizare a CFR este cooperarea cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, a declarat luni premierul Victor Ponta, mentionand ca Romania are nevoie de sprijinul BERD si la restructurarea companiilor de stat si la derularea proiectelor locale.

"Cel mai importat proiect pe care il desfasuram in acest moment este cel legat de restructurarea si modernizarea Companiei de Cai Ferate CFR. Consider ca singura sansa reala de restructurare si modernizare a companiei este aceea de a lucra in stransa legatura cu BERD, a folosi creditul pe care l-am primit si mai ales expertiza privind restructurarea unei companii de asemenea dimensiuni", a afirmat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele BERD, Suma Chakrabarti, aflat in vizita la Bucuresti.

El a mentionat ca Executivul si-a asumat angajamentul de a duce la bun sfarsit acest proiect, despre care a spus ca este esential pentru Romania.

"As vrea sa precizez sprijinul important al BERD si in alte domenii de activitate in Romania si as incepe cu expertiza nepretuita a BERD in ceea ce priveste parteneriatele public-privat. Proiectele incepute de Guvern - si m-as referi doar la cel pe care il consideram prioritatea zero, Comarnic-Brasov - pot avea succes doar daca expertiza si sprijinul BERD si al BEI vor fi alaturi de Guvernul Romaniei.

Avem extrem de mare nevoie in continuare de sprijinul BERD in cofinantarea proiectelor finantate din fondul de coeziune si structural, in restructurarea si privatizarea companiilor de stat, in sprijinul acordat autoritatilor locale pentru proiecte locale si in stimularea creditarii pentru IMM-uri", a punctat premierul.

El a aratat ca Romania in acest moment se afla intr-o "situatie stabila si predictibila", ca primele date ale inceputului de an sunt pozitive, dar a mentionat ca, pentru ca acest trend pozitiv sa fie sustenabil pe termen lung, tara noastra "are nevoie de sprijinul, de expertiza si de cooperarea BERD".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Victor Ponta intalnire BERD, #Ponta CFR BERD, #Ponta modernizare CFR, #modernizare CFR BERD , #premier