Victor Ponta: Voi aproba corectiile bugetare necesare pentru reluarea platilor pe Mediu

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 12:21
1285 citiri
Victor Ponta: Voi aproba corectiile bugetare necesare pentru reluarea platilor pe Mediu
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni dimineata, ca va aproba corectiile bugetare necesare pentru continuarea programului operational pentru Mediu, unul din putinele pentru care Romania nu a primit instiintare de presuspendare din partea Comisiei Europene.

"Zilele acestea, orice corectie necesara pentru continuarea programului pe mediu va fi aprobata. Ma bucur ca nu a intrat in presuspendare, dar trebuie facute lucruri pentru o mai buna utilizare si pentru rezultate concrete", a declarat Victor Ponta, in timpul conferintei pentru lansarea unui proiect de colectare si reciclare a deseurilor de ambalaje, la Ministerul Mediului.

Prim-ministrul a adaugat ca Romania este foarte aproape de "pagube ireparabile" in domeniul mediului si trebuie luate masuri eficiente, nu doar pe hartie.

"O sa studiem inclusiv ideea unui proiect national, in care utilizarea aparatelor de colectare selectiva a deseurilor sa fie subventionata de buget. Vreau sa vad cat mai multe primarii care sa aiba aceste aparate: daca ele le cumpara, jumatate din pret sunt pregatit sa-l suport de la bugetul de stat. Vreau sa vad la mare, munte", a declarat Ponta, adaugand ca nu vrea sa traiasca intr-o tara a PET-urilor.

Premierul a subliniat faptul ca guvernul nu poate implementa singur o politica de protectie a mediului si reciclare, fiind nevoie de parteneriate cu mediul privat, organizatii non-guvernamentale, autoritatile locale si societatea civila.

"Ma bucura acest gen de acord. In continuare, o sa cred ca niciun fel de actiune guvernamentala nu o sa aiba nicio sansa daca nu se face un parteneriat cu autoritatile locale, societatea civila. Daca nu exista un adevarat parteneriat cu mediul privat si societatea civila, toate aceste proiecte, frumoase ca intentii, esueaza", a conchis Ponta.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Victor Ponta corectii bugetare Mediu, #fonduri europene Mediu, #program operational mediu plati , #premier