Vocea Rusiei: Kremlinul, Armata SUA si Guvernul Romaniei au acelasi PR

Luni, 16 Iulie 2012, ora 15:56
5795 citiri
Vocea Rusiei: Kremlinul, Armata SUA si Guvernul Romaniei au acelasi PR
Foto: Vocea Rusiei

Cum a reusit Guvernul Romaniei sa aiba aceeasi agentie de PR ca si Armata americana sau Kremlinul?

Reluand un subiect abordat saptamana trecuta, in care sustineau ca Traian Basescu a fost "executat" de catre Washington in regim de blitzkrieg, jurnalistii de la Vocea Rusiei sustin ca presa care a accentuat faptul ca Ponta a angajat agentia de PR a Kremlinului pentru a se ocupa de imaginea sa europeana a evitat, de fapt, sa mentioneze legaturile americane ale acestei companii.

Vocea Rusiei: SUA s-au dezis de "vasalul" Basescu, executat in regim de blitzkrieg

"Presa din Romania care a profitat de zvonul publicat de Die Presse pentru a-l denigra pe Victor Ponta a uitat in mod intentionat sa mentioneze cateva aspecte in privinta companiei GPlus Europe, deoarece aceste aspecte ar fi avut un efect demoralizator asupra sustinatorilor presedintelui Basescu.

Aspectul ocolit cu grija de jurnalistii pro-Basescu este urmatorul: compania de PR GPlus Europe nu este o companie care deserveste exclusiv interesele Kremlinului. GPlus nu este o companie independenta, ci este doar o subsidiara europeana a companiei americane Omnicom Group.

Sa vedem cine sunt ceilalti clienti ai acestei companii care se ocupa de relatiile europene ale guvernului rus si a companiei Gazprom. Lasand la o parte clientii din sfera privata (Microsoft, Hewlett-Packard, IBM, FedEx etc.), ne concentram asupra clientilor care reprezinta statul american: Guvernul Federal al SUA, Fiscul american, Departamentul Educatiei, Departamentul Sanatatii si ... Armata SUA.

Valoarea contractelor incheiate intre structurile statului american si companiile din Omnicom Group se ridica la peste 100 de milioane de dolari si acestea sunt numai contractele care exista la vedere", afirma jurnalistii de la "Vocea Rusiei".

Intre Omnicom Group si Armata SUA ar exista o relatie foarte speciala, de aceea stirea reala referitoare la relatia intre Ponta si Omnicom Group nu se reduce la mesajul "compania de PR a Kremlinului se va ocupa de comunicarea europeana a guvernului Ponta". Stirea reala este urmatoarea: "comunicarea europeana a guvernului Ponta va fi facuta de compania de PR cu care lucreaza cu armata americana".

Jurnalistii rusi se intreaba, in finalul articolului, cum s-a ajuns in situatia ca Armata SUA, Kremlinul si Guvernul de la Bucuresti sa lucreze cu aceeasi companie de PR.

"In fond, propagandistii de la Die Presse au facut un mare cadou celor care incearca sa inteleaga ce se intampla in ultimele zile. Ramane doar sa se gaseasca raspunsul la o intrebare evidenta: cum s-a ajuns in situatia in care Kremlinul, Armata SUA si guvernul Romaniei lucreaza cu aceeasi companie de PR?", isi incheie Valentin Mandrasescu articolul publicat luni pe "Vocea Rusiei".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta Vocea Rusiei, #Vocea Rusiei agentie PR Romania, #agentie PR Guvern Romania , #premier
Comentarii