Ziaristi executati, prajiti ca purcelusii. Asta-i Romania lui Ponta? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 17 August 2014, ora 11:41
11176 citiri
Ziaristi executati, prajiti ca purcelusii. Asta-i Romania lui Ponta? (Opinii)

Purtatorul de cuvant al Guvernului se intrece pe sine. Iata ce scrie Mirel Palada pe contul sau de Facebook: "Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall.

Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati".

Prima intrebare care mi-a venit in minte, cu o doza de compasiune chiar, a fost daca dl Palada a fost recent la vreun un psihiatru. Cred ca un medic ar avea ceva material de studiu in urma unei discutii cu Mirel Palada. Pentru ca din cuvintele domniei sale izbeste, dincolo de orice conotatii politice, un sadism terifiant. Omul e chinuit de viziuni violente.

Mirel Palada pune pe hartie fantezii de tortionar demne de Evul Mediu. Vorbeste despre executii electrice, prajiri. Nici macar nu conteaza ca este vorba despre ziaristi. Se refera la niste oameni ca la purcelusi buni de pusi la protap.

Veti spune ca e vorba despre metafore. Stilistica reflecta mentalitatea. Iar cea aleasa de dl Palada tine de zona sadismului extrem. Evoca satisfacut tortura. Eu, una, cred ca asa ceva donota un grav derapaj la nivelul mansardei.

Dincolo de acest aspect psihiatric, dl Palada nu este un simplu muritor de rand cu viziuni de Meneghele. Este purtatorul de cuvant al Guvernului care evoca, chiar metaforic, asasinarea unor ziaristi. Nu cred ca este posibil ceva mai grav pentru un guvern intr-o tara care dreptul de libera exprimare statuat in Constitutie. Cum adica sa executi ziaristi care isi exprima niste opinii, indiferent cat de antipatice ti-ar fi ele?

Azi ii executi pe Facebook, maine ii duci pe stadion? Azi ii prajesti cu tastatura, maine cu focul de mitraliera? Este aici, in ultima instanta, chiar o instigare la violenta. Daca purtatorul de cuvant al Guvernului face asemenea afirmatii, de ce maine un dereglat nu ar pune mana pe pistol pentru a executa ziaristul cu "clabuci" antiguvernamentali?

De fapt, purtatorul de cuvant al Guvernului face afirmatii cu iz fascist, care atenteaza nu doar la libertatea presei, ci si la dreptul la viata, pentru ca face trimitere la suprimarea fizica a unor oameni in functie de opiniile lor antiguvernamentale. Este inspaimantator!

In mod normal, un premier cu respect pentru valorile democratiei l-ar fi demis pe dl Palada cu scuze publice pentru derapajul fara precedent, din secunda a doua dupa sinistra postare. Ca doar tot a sarit dl Ponta ca ars sa apere libertatea presei dupa condamnarea lui Dan Voiculescu.

Amenintarile explicite ale purtatorului sau de cuvant la adresa ziaristilor "purcelusilor antiguvernamentali" nu sunt o grava incalcare a acestei valori sacrosante, nu-i asa, pentru dl Ponta?

Cand Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential in acea vreme, a postat o poza total nefericita cu o ziarista de la Antena 3 in spatele unor gratii a stranit o furtuna. Am fost printre cei care au condamnat gestul, presedintele s-a disociat clar de postarea dlui Lazaroiu, iar PSD l-a pus la zid pentru ca nu si-a demis consilierul. Dar ea a fost o glumita pe langa ceea ce face nu numai nesanctionat, ci necontrazis dl Palada.

Dl Ponta si-a petrecut ultimele zile prin biserici, pe la comemorari de sfinti, mai zilele trecute se declara cu mana pe inima ortodox convins. Cum se impaca aceasta cucernicie cu pozitia sadica a purtatorului sau de cuvant care vorbeste extaziat despe prajiri si excutii electrice. Nu-i lezeaza sufletul crestin? Nu-i tremura mana pe moaste de indignare?

Se pare ca nu. Dl Ponta nu comenteaza. Atat. Va imaginati ca purtatorul de cuvant al Angelei Merkel, al lui Barack Obama sau al oricarui premier dintr-o tara civilizata ar mai ramas in functie dupa o asemenea postare?

Cat timp Mirel Palada ramane in functia pe care o are, declaratiile domneii sale sunt asumate de dl Ponta. Derapajul sadic al dlui Palada este asumat de dl Ponta. Ceea ce mi se pare chiar mai grav decat un purtator de cuvant cu potentiale probleme psihiatrice.

Este felul in care ne vesteste dl Ponta ce va urma daca ajunge presedinte: ziaristi prajiti si excutati electric? Purcelusii vor fi pusi la protap si linistea proguvernamentala se va asterne peste tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Mirel Palada ziaristi, #Victor Ponta presa , #premier