Blejnar, despre cabinetul lui Sova: Se facturau 27 de ore de munca pe zi

Marti, 26 Iulie 2011, ora 14:53
4141 citiri
Blejnar, despre cabinetul lui Sova: Se facturau 27 de ore de munca pe zi
Foto: Antena3

Sorin Blejnar a confirmat marti ca ANAF a sesizat DNA cu privire la posibila savarsire a unor infractiuni economice de catre biroul de avocatura al senatorului PSD Dan Sova, dand drept exemplu faptul ca se facturau 27-28 de ore de munca pe zi, lucru "hazliu, dar adevarat".

Seful ANAF a explicat ca institutia pe care o conduce a finalizat un control financiar la complexele Rovinari si Turceni, constatandu-se ca in anii 2007, 2008 si 2009 conducerile acestor societati au cauzat prejudicii totale de circa 16-17 milioane de euro.

Din acest motiv ANAF a sesizat DNA Biroul teritorial Targu Jiu pentru a se stabili daca sunt constituite elemente ale unor infractiuni economice. Printre societatile care au contribuit la crearea acestui prejudiciu se afla, in opinia ANAF, si o societate de avocatura a lui Dan Sova care ar fi incheiat contracte cu cele doua complexe fara intrunirea conditiilor de legalitate.

Sorin Blejnar a precizat ca nu s-a facut o sesizare speciala la DNA pentru respectivul cabinet de avocatura, ci o singura sesizare pentru intregul fenomen. El a precizat ca in opinia inspectorilor ANAF nu au fost intrunite condiile necesare de legalitate, dar procurorii DNA vor fi cei care vor investiga cazul si vor trage concluziile.

"Nu exista o sesizare penala referitoare la domnul Sova, iar domnul Ponta nu are nicio legatura cu acest subiect, nu a avut contracte cu Rovinari si Turceni", a mai subliniat Blejnar.

La solicitarea jurnalistilor, seful ANAF a dezvaluit ca se deruleaza o activitate de verificare si la cabinetul de avocatura al lui Victor Ponta, precizand insa ca pana in acest moment nu au fost puse la dispozitie actele necesare solicitate.

"Nu facem vendete politice, nu incerc sa il asociez pe domnul Ponta cu acest scandal de la Rovinari si Turceni(...)Nu vreau sa intru intr-o disputa eterna cu domnul Ponta", a tinut Sorin Blejnar sa puncteze.

La insistentele jurnalistilor, acesta a precizat ca investigatiile privitoare la o posibila sponsorizare a lui Ponta in valoare de 180.000 de lei pentru participarea la un raliu se afla in desfasurare, dar pana in prezent actele solicitate nu au fost pose la dispozitia inspectorilor ANAF.

Sotia Daciana, sponsorul lui Victor Ponta la raliuri

"Vom investiga cand ne vor fi puse la dispozitie(...)Daca vor fi elemente care vor dovedi ca anumite sume s-au ascurs de la Rovinari, de la domnul Sova, catre domnul Ponta vom face o completare la sesizarea catre DNA", a mai declarat seful ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Blejnar Ponta, #Blejnar Sova, #Dan Sova DNA, #Victor Ponta DNA , #presedinte PSD