Opinii: Butoiul cu pulbere e gata sa explodeze

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 13:39
3252 citiri
Opinii: Butoiul cu pulbere e gata sa explodeze

Se asteapta o saptamana fierbinte, butoiul cu pulbere este plin, motiunea e pregatita sa explodeze, fitilele sunt deja amplasate, capsele puse, terenul e minat, iar lunetistul Ponta asteapta cu bricheta, gata sa dea foc.

Scopul scuza congresele

Pana sa aprinda Ponta bricheta motiunii, apare, din senin, inca un Congres PSD, ca si cum n-ar fi fost destule toate cate s-au tinut pana acuma, special ca sa scoatem tara din criza, atunci cand l-am aplaudat frenetic si in unanimitate numai pe Mircea Geoana.

Acum a sosit ceasul sa-l aplaudam frenetic si in unanimitate numai pe Victor Ponta, pe baza platformei-program de fix o suta de puncte, facute sa demonstreze telespectatorilor ca nu ne zgarcim nici la congrese, nici la puncte, nici la platforme.

Chiar daca banii sunt o problema, congrese, puncte si platforme avem pentru toti. Niciun efort n-ar fi prea mare, daca este adevarat ca scopul scuza mijloacele, cum a gandit Machiavelli, cum a incercat Geoana si cum nu se lasa nici Ponta, pana nu face proba.

Merita sa te agati si de un pai, ca sa-ti salvezi ciolanul de la inec

De ce sa n-o faca? Multimea, saraca, flamanda si cu datorie la banca, se agata chiar si de un pai. Nici nu observa ca paiul e facut sa salveze de la inec numai ciolanul lui Ponta, cascavalul lui Antonescu sau crenvurstii liderilor Marica, Petcu si Costin, nicidecum ratele de la banca ale flamandului sarac.

Poate ca mijloacele spontane ale celor ce isi revendica dreptatea pe baricade au coincis cu momentul congresului Ponta. Poate, dimpotriva, congresul spontan a coincis cu momentul cand le-a ajuns salariatilor cutitul la os. Poate sunt legate amandoua, iar telecomanda o tine al treilea. Totul e posibil.

Un lucru e cert: urcarea ministrului pe scaunel n-a fost atat un semnal pentru dezamorsarea amorsarii, cat a fost un pretext ca lumea sa plece acasa in weekend, urmand sa se intoarca mai vartos luni sau marti, cu forte noi, dar cu buzunarele mai goale decat joi, intrucat vineri si-a facut cumparaturile, pentru sambata si duminica.

Sindicatele nu fac politica. Fac pe niznai

De altfel, insusi premierul Boc, ingrozit de ideea ca cele petrecute pot ajunge la urechea Inaltei Porti de la FMI, a balbait cateva cuvinte neclare despre ministrul care s-a trezit vorbind pe scaunel, absolut de capul lui si fara aprobarea divanului ad hoc.

Telespectatorul nu stie ce sa mai creada, cand observa cum bate saua Ponta si pricepe imediat iapa lui Marica, iesirea din recesiune, numai cu oprirea lucrului, cu greva generala, incremenirea totala si executarea comenzii "pe loc, repaus!", tocmai cand e clar ca razboiul cu criza se castiga suflecand manecile la maximum.

Piuteste in aer ideea ca greva de avertisment si greva generala sunt floare la ureche, pe langa greva in cascada, pusa la cale spontan, tocmai in momentul cand sindicatele nici usturoi nu mancau, iar domnului Ponta nici gura nu-i mirosea.

Fara sa-l fi intebat cineva cat e ceasul, liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, arunca si el o grenada antitac, menita sa plaseze greva generala chiar in ziua cand motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata in Parlament.

Cararea batatorita de Miron Mitrea - un drum de succes

Mai nou, liderii de sindicat nu mai pretind nici salarii, nici sporuri nici stimulente. Treaba lor este sa pretinda demisia guvernului si explozia butoiului cu pulbere, adica exact ce nu e treaba lor.

Daca explozia va reusi, Ponta va avea pentru fiecare cate un os de ros, - ar fi imposibil sa nu le fi promis - iar, pentru cei mai harnici, un ciolan intreg.

Daca nu va reusi, o vom lua precis de la zero, cu alta greva spontana, cu greve in cascada, greve generale, alta motiune si un nou calendar pentru suspendarea presedintelui, semnat cu pseudonimul Felix, daca nu i-o ia inainte pseudonimul Patriciu.

Bineinteles, investitorii straini vor pleca treptat, pe masura ce isi vor da seama ca si-au bagat capitalul intr-o tara, cu pseudonimul Romania.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Ponta congres PSD protest, #proteste finante Guvern Boc , #presedinte PSD
Comentarii