Opinii: Confruntarea prostanacilor

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 14 Decembrie 2010, ora 16:17
3664 citiri
Opinii: Confruntarea prostanacilor
Foto: adevarul.ro

Te uiti in stanga vezi numai prosti, te uiti in dreapta vezi o gramada si mai mare. De astazi, nimeni nu ar trebui sa se mai intrebe de ce suntem unde suntem. S-a lamurit problema, avem dovada. Cativa prostanaci, unii cochetand fara perdea cu prostia crasa, s-au adunat in frunte sa ne reprezinte.

Au iesit in evidenta, in ultimele zile, in ordinea intrarii pe teren, Mircea Geoana si Victor Ponta, dar au refuzat sa stea pe tusa si alti membri importanti ai Opozitiei. Cat despre cei de la Putere... ei au cel putin scuza prostirii cu un scop. Nu o fac gratis. In PSP e epidemie de prostanaceala. Se ia de la unul la altul, iar acum au ajuns toti sa sufere. Pe Mircea Geoana ceasul rau l-a facut sa deschida gura despre Vintu. Din nou. Asa a ajuns sa primeasca sase luni de suspendare, desi Dracu stie ce inseamna asta.

Ca veni vorba de Necuratul, Victor Ponta nu se lasa mai prejos si insista sa ne convinga ca PSD a incaput pe mana unor prostanaci tot mai dezvoltati, care nu se lasa pana nu ii crapa capul. Altfel, e greu de inteles ce resorturi interioare de natura mistica au declansat in Victor Ponta sfestania pe care si-a postat-o pe blog. Dracu-n sus, Scaraotchi-n jos. Numai cozi de draci peste tot. Dincolo de exprimarea scolareasca si stilistica imberba, singura performanta a presedintelui PSD a fost sa il intreaca in prostie, ca si cum asa ceva ar fi fost posibil!?, pe fostul sau sef - Mircea Geoana.

In rest, cu postarea despre draci si cozile lor, Victor Ponta s-a etichetat, singur de data asta, drept un prostanac mai tanar, infinit mai tupeist si arogant decat predecesorul sau. Ponta pare sa nu inteleaga ca a soca, fie si printr-o prostie tupeista, nu inseamna a fideliza. Poate cel mult sa atraga atentia, insa voturile in politica se aduna prin castigarea increderii, nu prin nazbatii de prescolar disperat sa intre in centrul atentiei.

Daca doar cuvintele, scrise sau rostite, i-ar afecta imaginea lui Ponta tot ar mai fi o speranta. Insa prin actiunile sale de astazi si de ieri, presedintele PSD cred ca si-a pecetluit destinul pentru o buna bucata de vreme. Pe surse, a aparut informatia ca, pentru a fi sigur ca obtine suspendarea, Ponta ar fi batut cu pumnul in masa si si-ar fi amenintat colegii ca au de ales intre demisia sa si eliminarea lui Geoana. Cica nu ar fi fost prima oara cand pilotul de curse bate din picioare.

Aceleasi surse ar fi lasat sa se inteleaga ca, oripilat de halul in care a ajuns partidul, parintele sau spiritual, Ion Iliescu, ar fi tentat sa ii trimita acasa pe tineri si sa ia in maini, provizoriu, soarta social democratiei romanesti. Un zvon care nu pare cu totul si cu totul imposibil, mai ales dupa ce Ponta a tinut sa isi oficializeze prostia, ducandu-se la Dracu', sa dea mana cu Scaraotchi in persoana, dupa ce tocmai il exorcizase pe blog.

Vizita lui Ponta la Cotroceni a facut sa paleasca pana si confruntarea prostanacilor din PSD. Si mai spectaculos este ca marea tradare a micului Titulescu a venit dupa ce PSD - PNL - PC s-au chinuit toata ziua sa puna bazele unui protocol al "Opozitiei unite". Prima dovada de fidelitate - Ponta fuge la intalnirea cu Traian Basescu sa se convinga daca e cu adevarat atat de negru pe cat i-a scris ca este.

Partidele nu s-au inteles, Crin si Ponta si-au dat inca o data masura, s-a dus dracu si Opozitia, in timp ce Puterea ne pregateste la toti un cazan cu smoala pentru 2011. Pana la urma, la asa popor, asa guvernanti si asa Opozitie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta presedinte PSD, #Mircea Geoana presedinte Senat, #Crin Antonescu presedinte PNL , #presedinte PSD