Editorial: Cat de mare e coltul lui Vanghelie?

Luni, 22 Februarie 2010, ora 08:34
4370 citiri
Editorial: Cat de mare e coltul lui Vanghelie?

Alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD e cea mai frumoasa intamplare din politica romaneasca de la impuscarea Elenei Ceausescu. Omul s-a batut cu banii, si a invins. Intrebarea e... va putea sa reziste?

Ca si Mircea Geoana era baiat bun la inceput.

Si atunci, ca acum, pornea reforma social-democratiei, cautarea unei identitati moderne, se afirma dorinta unei opozitii veritabile, se lansa chemarea catre tineri, sau cel putin catre cei care mai credeau in valorile stangii fara sa le fie mintile reduse la asistenta sociala.

Mi-e teama insa sa nu fi asistat la o simulare de bacalaureat. Sa nu-l fi dat jos pe Geoana asa cum l-ar fi invins pe seful organizatiei UTC pe clasa. Ca si in armata cand te duci, te antrenezi cu ai tai, iti imaginezi ca in loc de tinte ai niste nemti. Doar ca tintele sunt din carton, pe cand intr-un razboi, ele sunt vii. Concluzia? Ponta trebuie sa se bata cu cineva care respira, si asta nu va fi posibil cat timp in PSD, oamenii isi mananca ficatii intre ei.

Deocamdata, Ponta a castigat din noroc, asa cum a luat Grecia titlul european la fotbal.

Pai cum din noroc, ma trag niste oameni de maneca. 856 de voturi nu inseamna nimic? Majoritatea au optat pentru alta epoca, asta n-o fi insemnand nimic?

Chiar nimic, pentru ca nu-l poti separa pe Ponta de context. Iar contextul spune asa: in afara de patru bucati, restul vicepresedintilor sunt ai lui Marian Vanghelie. Multi peste 50 la suta.

Incepand cu Marian Vanghelie, pe care poporul pesedist n-a decis sa-l lase la vatra. Atata vreme cat seful Bucurestilor nu dispare din peisaj, victoria lui Ponta nu insemna nimic.

De ce a decis astfel poporul pesedist? Imi este mai lesne sa ma gandesc ca din ratiuni financiare. Cand o sa taie lumina la partid, trebuie sa achite cineva factura. Ar fi dureros sa gasesc valabila cealalta explicatie. Ca oamenii au ales sa-si faca firma cu niste golanasi, in loc de niste prieteni, din inertie.

Pentru cine nu-si aminteste, Vanghelie s-a autosuspendat din partid in 2004 din cauza problemelor de imagine generate de implicarea in niste dosare penale, a candidat independent, a castigat sectorul 5 si a revenit in PSD. Caruia nu-i da mana sa se dezbare de el definitiv. Care ii cunoaste potenta financiara si nu se intreaba cum au fost facuti acei bani. Dar poate ca toata lumea stie. Atunci?

Partidul s-a dus la cosmeticiana si l-a acoperit pe Vanghelie cu fard, in loc sa mearga la chirurg. Dar demachiantul il va arata mereu la locul sau. Atarnat legitim, cu un lant, de fruntea presedintelui.

Forta lui Vanghelie este tulburatoare prin statornicia ei. Dar parjoleste totul, asa cum l-a dat afara din morala pe Cristian Diaconescu, cel care e dragut, intelectual, aproape metrosexual, dar care nu a aflat ca daca te duci la curve, trebuie sa le arati si lor ceva, nu numai ochelarii.

Victor Ponta s-a batut cu banii, dar va exista un moment cand va avea nevoie de ei. Sper sa fie dupa ce reuseste sa faca organismele alea interne care sa gandeasca reforma, pentru ca altfel, destinul PSD e trasat. Iar Traian Basescu se va proclama regele Mihai.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Victor Ponta presedinte PSD, #Vanghelie PSD , #presedinte PSD