Emotivitatea domnului Ponta (Opinii)

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 14:09
3628 citiri
Emotivitatea domnului Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Aceasta ar putea fi o explicatie a faptului ca proaspat intors din vizita pe care a efectuat-o in SUA, domnul Victor Ponta ne-a spus doar ca: "ne-am intalnit cu toate persoanele cu care trebuia sa ne intalnim".

Ulterior, scapat de sub presiunea jurnalistilor, aveam sa aflam si lista persoanelor cu care delegatia condusa de domnia sa a avut convorbiri fructoase.

Nici de aceasta data insa nu aveam sa aflam chiar totul, pentru ca din lista intalnirilor avute, lipsea totusi ceva. Este vorba de vizita pe care domnul Victor Ponta impreuna cu delegatia PSD a facut-o in Biserica Penticostala Elim. Aici, domnul Ponta si-a dezvaluit din nou latura sa sensibila: "Doresc sa va spun ca sunt foarte emotionat".

Apoi, dupa ce l-a evocat pe Dumnezeu intru fericirea tuturor, adresandu-se asistentei, domnul Ponta a incheiat: "va doresc liniste, familie fericita si copii cat mai multi". Discursul sau nu a fost aplaudat (Biserica Penticostala neadmitand asemenea manifestari). In schimb, a fost promt amendat de catre credinciosii penticostali: "Poate ca era intr-adevar emotionat, dar limitarea rostirii binecuvantarilor/urarilor doar la sanatate, liniste si la o familie fericita cu copii cat mai multi reflecta o informare superficiala asupra cultului penticostal. Victor Ponta da dovada de fariseism si de o politica cam stangace" (sursa - site-ul orizonturieterne.ro).

Stangacia unui lider PSD intr-o biserica - indiferent al carei cult - nu este o noutate. Parca mai ieri domnul Ion Iliescu dupa ce se declarase "un liber cugetator" se arata pe la manifestari religioase, extrem de evlavios in fata camerelor de luat vederi.

Oricum asistam la un progres. Daca nu cu mult timp in urma predecesorul liderului PSD, domnul Mircea Geoana facuse o vizita cat se poate de discreta in SUA, iata ca actualul lider al PSD a efectuat o vizita mai putin secreta in aceeasi tara.

De mentionat de asemenea ca printre oficialii pe care delegatia condusa de Victor Ponta i-a intalnit in SUA s-au numarat printre altii si guvernatorul Howard Dean si senatorul Tom Daschle. De notat insa ca nici Dean si nici Daschle nu mai ocupa in prezent functiile citate.

O nedumerire persista totusi. In timp ce in tara liderii USL nu inceteaza sa acuze actuala conducere a Romaniei pentru angajamentele paguboase facute cu UE, in sus amintita vizita, domnul Victor Ponta a transmis oficialilor americani ca dupa venirea USL la guvernare SUA si UE vor ramane parteneri prioritari ai Romaniei".

A spus cineva ca inca nu a inceput campania electorala?

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta vizita SUA, #Ponta America biserica discurs, #campanie electorala PSD Ponta , #presedinte PSD