Impacarea Ponta-Antonescu: Nu suntem in situatia cuplului Becali-Piturca

Autor: Ana Ilie
Luni, 09 August 2010, ora 23:16
2961 citiri
Impacarea Ponta-Antonescu: Nu suntem in situatia cuplului Becali-Piturca

"Nu suntem in situatia cuplului Becali-Piturca", a spus presedintele PNL, Crin Antonescu, despre intalnirea de luni dintre cele trei partide de opozitie, subliniind mai ales presupusa impacare Antonescu-Ponta.

"Eu nu stiu ce sa va spun, sa va dezamagesc, sa va spun ca nu ne-am impacat. Nu am crezut ca suntem certati. Nu ne veti auzi recitind aceeasi poezie si nu cred ca e normal", a spus si presedintele PSD, Victor Ponta, invitat la Realitatea TV.

Crin Antonescu a mers pe aceeasi idee: "Daca lucrurile pe care le-am spus unii despre altii inseamna cearta, nu ne-am impacat. Pentru ca nu ne-am intalnit astazi sa le retractam. Daca aia n-a insemnat cearta, nu aveam de ce se ne impacam. Nu suntem in situatia cuplului Becali-Piturca".

"Suntem 3 partide in opozitie, toate trei am participat la discutii. Nu ne-am impacat, eu nu credeam ca suntem certati. N-o sa ma auziti pe mine si domnul Antonescu recitand aceeasi poezie, ne-am intalnit ca avem sesiune la Parlament", a detaliat liderul social-democrat.

"Eu nu sunt Geoana. Nu m-am vazut cu Vintu, cu Voiculescu doar la Parlament. PSD poate sa-si ia deciziile in partid. PSD nu mai e ala de dinainte de 20 februarie, macar din acest punct de vedere", a declarat Victor Ponta.

S-a discutat despre TVA, spitale si primarii

Ponta a enumerat si subiectele care au fost discutate la aceasta intalnire: "Sunt trei ordonante de urgenta date de Guvernul Boc pe care vrem sa le discutam si sa le modificam. Am vorbit despre TVA...Noi la produsele de baza o sa spunem 0 sau 5%, iar la celelate sa ne intoarcem la 19%. La spitale vrem sa stim daca au fost date de la minister la administratiile locale fara niciun ban si cu datorii, nu se stie daca se vor inchide. Nu in ultimul rand, primariile, nu doar cele PSD, au ramas fara bani".

In ceea ce priveste mult-dezbatuta impozitare a manelistilor, Ponta a apreciat ca "e oarecum sinistru domnul Boc, cu impozitarea manelistilor, acum vrea si 1% din marile averi".

Anticipate si o politica normala

Ponta a respins categoric ideea ca PSD sa mai colaboreze cu PD-L, sustinand ca trebuie organizate alegeri anticipate. In aceste conditii, ar trebui instituirea unui Guvern temporar, pana in primavara, care sa pregateasca alegerile anticipate. Cu toate acestea, Ponta a refuzat sa spuna ce premier are pregatit PSD in eventualitatea in care motiunea de cenzura trece si presedintele Traian Basescu ofera Guvernul social-democratilor.

"Ca sa treaca motiunea de cenzura ne mai trebuie cele 8-9 voturi care ne lipsesc in prezent. Romania are nevoie de niste reforme si de niste masuri foarte clare. Aceste masuri nu pot fi luate decat de o forta politica, care are un anumit suport popular. Doctorul care opereaza acum Romania are doar 15%, ceea ce este foarte grav".

Cu toate acestea, "o optiune in primul rand politica a PSD este ca intram la guvernare daca avem mandat public. Eu cred ca reforme adevarate nu poti sa faci ducandu-te sa cumperi voturi - asa conduce acum PD-L. Eu consider ca pentru Romania supravietuirea Guvernului Boc pana in 2012 este o catastrofa si ne va mai lua 20 de ani sa reparam ce au stricat si au furat". "Pe 17 ne anuntam programul de guvernare", a mai anuntat Ponta.

"Eu cred si am vorbit in PSD de multe ori ca trebuie sa ne intoarcem la o politica normala", a conchis social-democratul.

PNL isi asuma guvernarea si are premier pregatit

La randul sau, Crin Antonescu a subliniat ca PNL isi asuma conducerea tarii daca trece motiunea de cenzura si pica Guvernul Boc, si are pregatit si un premier pentru aceasta eventualitate.

"Daca in aceasta toamna, maine, avem situatia politica in care PNL are ocazia sa-si asume guvernarea, si-o asuma. Un partid, ma refer la PNL, care discuta despre politici, care propune niste solutii, vorbesc despre guvernarea tarii, nu are cum sa aiba aceasta problema - are un prim-ministru a carui performanta va fi apoi judecata".

"Acest guvern, asa o pacoste pentru tara, trebuie sa plece, si datoria cu care pot incerca inlocuirea lui este sa avem o alternativa. Noi liberalii credem ca o putem construi, dar nu prea avem cu cine", a spus liderul liberal, subliniind ca "in sistemul de putere constitutit de domnul Basescu, noi nu intram - presedintele joaca si rolul de premier".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ponta anticipate, #antonescu anticipate, #ponta antonescu impacare , #presedinte PSD