Independentii despre Ponta: Si-a intrecut maestrii la falsitate si demagogie

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 16:40
2244 citiri
Independentii despre Ponta: Si-a intrecut maestrii la falsitate si demagogie

Grupul parlamentarilor independenti reactioneaza, printr-un comunicat de presa, fata de declaratiile lui Victor Ponta care i-a numit tradatori, acestia replicand ca presedintele PSD este "un nostalgic al listelor", un om care "si-a intrecut maestrii la proba de falsitate si demagogie".

"In primul rand, dorim sa reamintim lui Victor Ponta faptul ca toti parlamentarii Romaniei au fost alesi pe noul sistem uninominal si ca responsabilitatea lor in fata cetatenilor este mai mare decat cea in fata propriilor partide. Atat de tanar si deja nostalgic dupa sistemul listelor, domnul Ponta trebuie sa inteleaga faptul ca senatorii si deputatii sunt, conform Constitutiei, in slujba poporului, si nu in slujba sefilor politici de la Bucuresti", sustin independentii, printr-un comunicat, aratand ca se simt obligati sa reactioneze fata de declaratiile liderului PSD "pentru a-l ajuta sa nu se mai plaseze pe viitor in postura ridicola in care l-au surprins cele doua runde de consultari de la Cotroceni".

"Grupul independentilor a luat nastere tocmai pentru ca oameni ca domnul Ponta au cerut parlamentarilor sa aleaga intre propriile principii si propriile partide. Noi am ales principiile. Am ales sa aparam interesul national, si nu interesul de partid. (...)Din pacate, noul presedinte seamana cu vechiul PSD. Ar fi trebuit sa fie invers, dar recentele consultari au aratat ca Victor Ponta este el insusi un om care pretuieste mai mult puterea decat principiile.

Presedintele PSD a avut ocazia sa arate ca aduce un suflu nou, atat in partidul sau, cat si pe intreaga scena politica. Ar fi putut arata ca este preocupat de problemele acestei tari, ca vrea sa gaseasca solutii si ca intelege care sunt asteptarile romanilor. Insa Victor Ponta si-a dat arama pe fata. In loc sa participe la construirea consensului, in loc sa vada in interesul national si depasirea crizei numitorul comun al preocuparilor intregii clase politice, Victor Ponta a dat prima sa proba de falsitate si demagogie. Si, din prima incercare, deja si-a intrecut maestrii", afirma parlamentarii independenti.

"Tradatori"?

Acestia invoca apoi argumentul pe care si presedintele Traian Basescu l-a adus pesedistilor cu prilejul discutiilor de la Cotroceni, adica si formatiunea social-democrata a primit in randurile sale numerosi "tradatori", desi acum ii critica pe cei care parasesc PSD.

"Ne intrebam cum isi permite domnul Ponta sa vorbeasca despre traseism politic atata vreme cat in partidul pe care il conduce are la masa alesi care au migrat spre PSD nu din convingere, ci din interes. Este surprinzator cum principiile inalte nu-i provoaca tanarului lider social-democrat nicio tresarire atunci cand il vede in dreapta sa pe Liviu Dragnea, o fosta tanara speranta a Partidului Democrat. Nu vrem sa credem ca Victor Ponta uraste tradarea, dar ii iubeste pe tradatori", se mai arata in comunicat.

"Nu am plecat din propriile partide pentru a ne lipi la vreuna din celelalte formatiuni parlamentare. Prin urmare, acuzatiile de traseism venite din gura domnului Ponta nu fac decat sa se intoarca, asemenea unui bumerang si sa loveasca pe multi dintre cei care ii sunt alaturi in conducerea partidului. Noi am ramas independenti si am pus bazele unei noi constructii politice, tocmai pentru ca nu vrem sa tradam nici principiile de centru-stanga si nici alegatorii care ne-au trimis in Parlament. Social-democratia moderna inseamna, in primul rand, respect fata de valori, si nu obedienta fata de oameni. Ne asteptam din partea lui Victor Ponta sa inteleaga acest lucru, nu sa preia din mers "obsesia Basescu" si opozitia doar de dragul opozitiei", explica independentii.

"Progresul Romaniei, solidaritatea si dreptatea sociala nu pot fi monopolul celor care isi schimba principiile de dragul puterii. Ele trebuie sa fie valorile care definesc o actiune de stanga moderna, eficienta, constructiva si preocupata in mod real de problemele oamenilor. Acesta este proiectul pe care il propunem. Acesta este crezul nostru de centru-stanga", conchide comunicatul.

Unde se va construi noul sistem politic?

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat marti, dupa consultarile opozitiei cu presedintele Basescu, ca nu se poate construi un nou sistem politic "stand la masa cu tradatorii".

"Nu poti sa construiesti un nou sistem politic in care tradarea trebuie sa fie pedepsita - si ati vazut ca si presedintele, cel putin declarativ, sustine acest lucru, traseismul politic si imoralitatea trebuie sa fie pedepsite - stand la masa cu cei care reprezinta imoralitatea si traseismul politic si nu vom sta niciodata la aceeasi masa. Presedintele poate sa-i cheme si pe cei care tradeaza, poate sa-i si promoveze mai departe, dar daca discutam despre ceva in care oamenii sa aiba incredere si sa respecte, noi nu putem sa legitimam exact ceea ce vrem sa combatem", a spus Ponta.

"Presedintele poate sa cheme pe oricine, poate sa-i cheme si pe cei condamnati penal, poate chiar sa-i gratieze. Faptul ca astazi, si sper sa nu se razgandeasca, a spus ca este evident si moral si politic ca cei care tradeaza votul oamenilor si propriul partid sa-si piarda mandatul, noi o luam sub beneficiul bunei credintei. Sigur, sa fii de acord sa indepartezi tradarea, dar sa stai la masa cu tradatorii este dreptul fiecaruia, noi nu vom face lucrul acesta nici de acum incolo", a mai precizat liderul PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#independenti atac Victor Ponta, #maestru liste demagog , #presedinte PSD